Ga naar de inhoud

Leipzig mist vertrekker Werner in vervolg CL-campagne: "Logische beslissing"

 vr 19 juni 2020 14:24
Timo Werner
Timo Werner wil zich na het Duitse seizoen focussen op zijn nieuwe club.

De nakende transfer van Timo Werner naar Chelsea betekent ook dat Leipzig zijn aanvaller moet missen in het vervolg van de Champions League. Leipzig-coach Julian Nagelsmann heeft begrip voor de beslissing van de aanvaller om zich op zijn toekomstige club te richten.

Chelsea maakte gisteren de komst van Timo Werner bekend. De Duitse aanvaller maakt voor zo'n 50 miljoen euro de overstap van Leipzig.

 

De Duitsers spelen in augustus nog de eindfase van de Champions League. Zonder Timo Werner dus, die zich bij Chelsea wil voorbereiden op het nieuwe seizoen. Dat zorgt hier en daar voor kritiek.

 

"Maar dat vind ik heel vreemd", reageert Leipzig-coach Julian Nagelsmann. "Timo is een groot sportman en ik kan zijn beslissing begrijpen. Hij gaat naar een ander land, met een andere taal. Het lijkt mij logisch dat hij niet het risico wil nemen net voordien geblesseerd te geraken."

 

Leipzig mag voor de eindronde van de Champions League geen vervanger aantrekken voor Werner. Het mag wel 3 extra spelers, die op dit moment al onder contract staan, toevoegen aan zijn Europese spelerslijst.