Peter Maes: "Ik kom hier in België nog maar moeilijk aan de bak"

  Lommel SK zal onder het nieuwe bewind van de Manchester City Group niet voortwerken met Peter Maes als coach. "Ik had al het gevoel dat er iets loos was."

  Tweedeklasser Lommel kreeg in de zoektocht naar een overnemer en een licentie een reddingsboei toegeworpen van de Manchester City Group. De nieuwe eigenaars willen ook een nieuwe koers varen en daarbij is geen plaats voor Peter Maes als kapitein op het schip.

   

  "Ik kreeg vanochtend telefoon van Ronny van Geneugden, die mij meldde dat ze niet voortgaan met mij. Een echte verklaring heb ik niet gekregen, maar het is duidelijk dat de City Group mensen heeft klaarzitten."

   

  "De voorbije 14 dagen hebben ze op geen enkel moment contact met mij gezocht, dus ik had al het gevoel dat er iets loos was. Het is jammer, want de afgelopen maanden hebben we hier goed werk geleverd en er lag een mooie basis. Bij Lokeren, KV Mechelen en Geel bewees ik dat ik iets kan opbouwen. Maar andere heren, andere wetten. Daar moet je je bij neerleggen."

  Ik zal mijn horizon moeten verleggen en iets in het buitenland moeten opbouwen.

  Peter Maes

  "Ik voelde me net weer helemaal coach"

  De reputatie van Peter Maes raakte iets meer dan een jaar geleden bezoedeld, toen zijn naam viel in een onderzoek naar zwart geld. Bij Lommel kon hij aan zijn rehabilitatie werken.

   

  "Ik kwam uit een turbulente periode en was blij dat ik weer ergens aan de slag kon, op welk niveau ook. Ik voelde mij weer helemaal coach, had mijn vertrouwen herwonnen."

   

  "Mijn  prestaties bij Lommel mogen gezien worden en ik hoop dat snel weer bij een andere club te kunnen tonen. Het is wel duidelijk geworden dat ik hier in België moeilijk nog aan de bak kom. Ik zal mijn horizon moeten verleggen en iets in het buitenland moeten opbouwen."

   

  "Net toen ik mij aan het herstellen was, krijg ik nu weer een knauw. Maar ik heb geleerd om te knokken en zal ook nu terugknokken. We slaan ons hier wel door."