VIDEO: Van "never give up" in Cercle tot een save van de KVO-mascotte

  Cercle-voorzitter Vincent Goemaere geeft kennelijk nooit op.

  Speeldag 27 in de Jupiler Pro League stond weer bol van de opmerkelijkheden. In Cercle zagen we de positivo in voorzitter Vincent Goemaere, in Oostende pakte de mascotte uit met een knappe save en verder op de Belgische velden was het enkele keren "net niet" in de zone van de waarheid. Bekijk hier de opvallendjes van het afgelopen voetbalweekend.

  De positivo in Cercle-voorzitter Goemaere

  Met hun zege in Moeskroen zette Cercle Brugge een nieuwe stap richting behoud. De euforie bij de meegereisde aanhang was dan ook enorm. Ook voorzitter Vincent Goemaere deelde na de wedstrijd in de feestvreugde. Hij droeg een t-shirt met het opschrift "never give up", een motto dat de Cercle-spelers in Moeskroen alvast leken te behartigen.

  KVO-mascotte Kalle met de save van het weekend

  KV Oostende en Zulte Waregem verdeelden zaterdagavond de buit in de Versluys Arena. Een resultaat waar geen van beide ploegen tevreden mee kon zijn: Essevee ziet play-off 1 ontsnappen terwijl de degradatiezorgen bij Oostende alsmaar toenemen. De fans in Oostende konden zich tijdens de wedstrijd wel opwarmen aan mascotte Kalle, die uitpakte met een knappe save op een vrije trap van Dompé.

  Pjaca's schot vindt tweemaal de paal op zijn weg

  Voor enkele spelers was het afgelopen weekend net niet. Pjaca, die voor Anderlecht al de 3-0 had gescoord tegen Eupen, zag zijn tweede doelpunt van de avond via Eupen-doelman De Wolf en de twee doelpalen opnieuw het veld in stuiten.