Vincent Kompany scoort na bijna 15 jaar weer op Anderlecht: "Dat blijft een droom"

  Kompany kreeg een applausvervanging.

  Vincent Kompany scoorde tegen Eupen zijn eerste goal in het shirt van Anderlecht sinds zijn comeback bij paars-wit. De kapitein was bijzonder blij om nog eens te kunnen scoren voor de ogen van de Anderlecht-fans. "Elke minuut dat ik hier mag spelen, ben ik dankbaar." 

  Op 10 december 2005 scoorde Kompany zijn laatste goal voor Anderlecht voor zijn vertrek naar het buitenland. Maar zijn laatste goal in het Astridpark dateert van nog langer geleden. Op 22 april 2005 scoorde hij tegen Standard. "Het was een heel ander doelpunt, een schot van buiten de 16. Dat was net na mijn Gouden Schoen, dus al een tijdje geleden."

   

  "Ik was echt heel blij met mijn goal vanavond. Normaal ben ik ook heel trots als we de nul houden of als ik met een tackle een tegengoal kan vermijden, maar dit was voor mij toch een soort mijlpaal. Ik wou hier graag scoren, voor dit publiek."

   

  "Hier scoren was een jongensdroom toen ik hier als 6-jarige begon en het blijft een droom op mijn 33e. Ik blijf hier zo gelukkig. Elke minuut dat ik hier mag spelen, ben ik dankbaar."

  De goal van vanavond

  De goal van bijna 15 jaar geleden

  "We hadden het gevoel dat we nog meer konden scoren"

  Er stonden bij Anderlecht maar liefst 6 verschillende namen op het scorebord. "Dat hebben we nodig. We hebben dit seizoen al veel matchen gespeeld waarin we dominant waren, met veel balbezit en veel kansen, maar scoren lukte niet. Vandaag vlogen de ballen wel regelmatig binnen."

   

  "We hadden het gevoel dat we nog meer konden scoren. We hadden ons goed voorbereid voor deze partij en dat gaan we de komende matchen ook doen. Ik hoop dat het nu genieten wordt. We hebben altijd de bal, zetten hoog druk, creëren veel kansen, ... We moeten onszelf geen druk opleggen, maar gewoon in de 16 komen en afwerken."

   

  "We staan niet op deze plaats omdat we slecht gespeeld hebben tegen Gent, Genk of Club Brugge. Wel omdat we tegen ploegen als Waasland-Beveren en Cercle Brugge niet snel genoeg konden scoren."