Ga naar de inhoud

Neymar niet geselecteerd bij PSG voor opener tegen Nîmes

 za 10 augustus 2019 14:02
" "
Neymar is de duurste voetballer van de planeet: 222 miljoen euro betaalde PSG in 2017 aan Barcelona.

PSG zal morgen het nieuwe Ligue 1-seizoen openen zonder Neymar. De Braziliaanse vedette, die zijn zin om te vertrekken uit Parijs niet wegsteekt, hoort niet bij de kern die Nîmes zal partij geven.

Sportief directeur Leonardo bevestigde aan de verzamelde pers dat er "onderhandelingen lopen die verder staan dan voorheen". "Maar PSG is nog niet bereid om zijn akkoord te geven", aldus de Braziliaan.

 

"We gaan zorgvuldig te werk. Het is belangrijk voor iedereen een juiste toekomst te creëren. Als hij blijft, zal hij spelen. Als hij vertrekt, zal hij vertrekken. We willen zo snel mogelijk weten hoe die toekomst eruit ziet."

 

Coach Thomas Tüchel bleef op de vlakte wat de situatie rond Neymar betreft. Hij weet de afwezigheid van zijn Braziliaanse ster dan ook aan een fysiek probleem. "Neymar heeft geen goede trainingsweek achter de rug. Hij kreeg zowel donderdag als vandaag een trap. Daarom kan hij morgen niet spelen."

 

"Hij heeft een kleine blessure opgelopen en zal individueel moeten trainen. Edinson Cavani en Kylian Mbappé zullen tegen Nîmes onze aanvalslijn leiden", verklaarde Tuchel.

Barcelona en Real Madrid zijn de twee bestemmingen die genoemd worden voor de duurste voetballer ter wereld, waarvoor PSG 2 jaar geleden 222 miljoen euro betaalde aan Barça.