Ga naar de inhoud

Luister naar de eerste aflevering van onze podcast "El Tarangu"

 ma 8 juli 2019 00:02
Het collectief

In 2003 krijgt de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe een vreemd telefoontje. Zijn oude rivaal José Manuel Fuente is in België en wil met hem uit eten. Op zich geen ongewoon verzoek, maar er is één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood. Toch gaat Lucien op de uitnodiging in…

In 2003 krijgt Lucien Van Impe een telefoontje waarin hij wordt uitgenodigd om te gaan eten met de wielrenner José Manuel Fuente. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat Fuente geacht werd dood te zijn.  

 

Lucien Van Impe aarzelt, maar gaat in op de uitnodiging: "Ik heb die avond zelfs niet meer gedacht of hij echt dood was. Ik heb dat niet gevraagd. We hebben mosselen gegeten en verder gesproken over de koers. Hij kon op alles antwoorden.

 

"Het audiocollectief gaat in 6 afleveringen op zoek naar de ware toedracht achter dit vreemde verhaal. Elke maandag vuren wij een nieuwe episode op u af. Die kunt u beluisteren bij Sporza en op de plaats waar u normaal uw podcasts downloadt.

Beluister aflevering 1 van de podcast

"El Tarangu" is een serie van AudioCollectief SCHIK en een coproductie van de VPRO, NPO Radio 1, Sporza en OpenVRT. De serie is tot stand gekomen met steun van het NPO-fonds, het Vlaams-Nederlands huis deBuren en het Fonds Pascal Decroos. 

 

El Tarangu verschijnt vanaf 8 juli wekelijks op maandag in Apple Podcasts, Stitcher of via www.vpro.nl/eltarangu. Andere Sporza Podcasts vindt u op Soundcloud, Spotify en Apple Podcast.

Bekijk de reportage uit Vive le Vélo