59'
Daan Heymans
0 - 3
59'

Charleroi heeft zich niet laten verrassen op het kunstgras Thes Sport. De mannen van Mazzu bekeren voort na een 0-3-zege tegen de amateurclub. De Zebra's maakten het verschil in het eerste kwartier na de rust dankzij goals van Rogelj en Heymans. Het was voor alle doelpuntenmakers hun eerste treffer van het seizoen.

Doelpunten:

38' Badji 0-1

55' Rogelj 0-2

58' Heymans 0-3

Charleroi was de grote favoriet op het veld van de amateurs van Thes, maar in het eerste halfuur uitte zich dat niet in kansen. De bezoekers eisten de bal wel op, maar de eerste echt grote kans was voor de thuisploeg.

Na een misverstand tussen Koffi en Ilaimaharitra kon Naqqadi met de bal aan de haal. HIj ging alleen op de goal af, maar besloot dan onbegrijpelijk slap recht op de Charleroi-doelman. Een wake-upcall voor de bezoekers want enkele minuten later was er de 0-1. Badji kopte een hoekschop van Trebel binnen.

Na de pauze zorgden de bezoekende fans voor rook in het stadion, de ploeg op het veld zorgde voor vuur. Charleroi toonde meer initiatief en dat loonde. Eerst schoof Rogelj de 0-2 voorbij keeper Herbots en enkele minuten later was het de beurt aan Daan Heymans. Hij trapte de eindstand heel erg fraai binnen.

En daarmee had Charleroi zijn zege binnen. Thes had nog een eerredder verdiend maar een schot van Naqqadi spatte nog uiteen op de paal. De Zebra's tikten de bal daarna simpel rond en gaan zo door in de Croky Cup.

Heymans: "Die goal deed deugd, hopelijk volgen ze nu"

Sam Vanaken (Thes Sport): "We mogen heel tevreden zijn na vandaag, zeker na onze eerste helft. We moeten een kat een kat noemen: we hadden die 1-0 moeten maken. Charleroi was alleen gevaarlijk op die stilstaande fases en we laten ons vangen. En na de rust vallen die twee goals te snel. Het is jammer, maar toch moeten we blij zijn."

"Ik kan me voorstellen hoe dat gaat bij Charleroi: tegen een lagere ploeg, op kunstgras, in het verre Tessenderlo, ... Er was misschien een beetje onderschatting, maar wij waren gemotiveerd. En we hebben laten zien dat we kunnen voetballen."

Daan Heymans (Charleroi): "We hadden het moeilijk in het begin, ze zetten ons goed vast op het middenveld. We vonden de ruimtes niet makkelijk, maar na die eerste goal liep het los en zag je toch dat kwaliteitsverschil. We hebben het dan volwassen uitgespeeld. We kunnen blij zijn."

"Mijn goal? Dat werd tijd, het deed deugd. Ik heb de voorbije weken genoeg kansen gehad en die gingen er niet in. Ik hoop dat ze nu nog volgen."

22:06

0-3

Charleroi gaat een ronde verder in de Croky Cup. Ondanks de vele wissels kwamen er geen minuten bij. De zege was dan ook al binnen voor Charleroi na een vurig begin van de tweede helft. Rogelj en Heymans maakten er snel 0-3 van. Voor de rust was er al de 0-1 van Badji.

Maar Thes Sport kan wel met een goed gevoel naar de competitiematch tegen die andere ploeg uit Charleroi. De amateurclub verzamelden zeker wat kansjes, maar het niveauverschil was uiteindelijk toch te groot.

90+2' tweede helft
81'
78'

Nog een hoopje wissels bij de bezoekers. Boukamir, Monticelli en Sylla komen het veld op en Andreou, Dragsnes en Badji gaan rusten.

74'
73'

En nog eens een warm standje voor de goal van Koffi. Ook Mehanovic treft het kader.

68'

Bijna Thes

De thuisploeg verdient eigenlijk wel een doelpunt. Een eerredder. En die goal komt er ook bijna want Naqqadi schiet vanaf zo'n 20 meter op de lat.

Daarna is er nog een kansje voor Mehanovic, maar hij kopt over.

67'
66'
64'

Mazzu kan bij een geruststellende voorsprong een eerste keer wisselen. Dabbagh gaat naar de kant en Bernier komt in zijn plaats.