Ga naar de inhoud
Gent bekert verder.

KAA Gent doorprikt de droom van Patro Eisden in het slotkwartier

 wo 1 november 2023 20:34
 1. 11' - Geel - Yassin Gueroui
 2. 30' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (0 - 1)
 1. 47' - Geel - Iebe Swers
 2. 47' - Doelpunt - Anis Hadj-Moussa (1 - 1)
 3. 56' - Geel - Elisha Sam
 4. 64' - Geel - Kevin Kis
 5. 67' - Geel - Stef Peeters
 6. 69' - Geel - Theo Pierrot
 7. 71' - Verv. Bafode Dansoko door Stefán Ingi Sigurdarson
 8. 71' - Verv. Elisha Sam door Leslie Bamona Lubelu
 9. 75' - Geel - Núrio
 10. 78' - Doelpunt - Hong Hyun-seok (1 - 2)
 11. 81' - Geel - Jordan Renson
 12. 81' - Geel - Wouter Corstjens
 13. 81' - Verv. Theo Pierrot door Mehdi Bounou
 14. 81' - Verv. Anis Hadj-Moussa door Yacine Bentayeb
 15. 81' - Verv. Wouter Corstjens door Simon Bammens
 16. 82' - Doelpunt - Sven Kums (1 - 3)
 17. 83' - Verv. Noah Fadiga door Archie Brown
 18. 83' - Verv. Malick Fofana door Hugo Cuypers
 19. 83' - Verv. Gift Emmanuel Orban door Matisse Samoise
 20. 90' - Verv. Núrio door Jordan Torunarigha
Croky Cup - speeldag 1 - 01/11/23 - 19:04
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
30'
Tarik Tissoudali
0 - 1
Tarik Tissoudali
30'
47'
Anis Hadj-Moussa
47'
Anis Hadj-Moussa
1 - 1
78'
Hyun-seok Hong
1 - 2
Hyun-seok Hong
78'
82'
Sven Kums
1 - 3
Sven Kums
82'

’t Was zwoegen en zweten voor KAA Gent. Net als vorig seizoen tegen Club Brugge verkocht Patro Eisden zijn huid opnieuw duur aan een topclub. Na rust kreeg Patro zelfs een uitstekende kans om op voorsprong te komen, maar in het slotkwartier maakten de Buffalo’s alsnog het verschil. Na afloop was trainer Stijn Stijnen woest om de controversiële 1-2.

Doelpunten:

29' Tissoudali 0-1

47' Moussa 1-1

77' Hong 1-2

80' Kums 1-3

Onderschatting? Hein Vanhaezebrouck wou er niet van weten. Niet alleen noemde hij KAA Gent "een kandidaat-uitvaller", hij koos ook voor een sterk basiselftal.

 

In de eerste helft leek de Gent-coach zich nodeloos zorgen te hebben gemaakt. Met schoten van Peeters en Hadj Moussa was Patro Eisden Maasmechelen wel gevaarlijk, maar de bezoekers hadden de controle. Ze gingen niet overhaast te werk en hadden na een halfuur hun voorsprong beet, dankzij Tissoudali.

 

Dat Gift Orban de klus niet helemaal klaarde voor de rust, brak Gent na de pauze meteen zuur op. Hadj Moussa kon een knappe voorzet van Peeters in doel verlengen en de hoop van Patro aanwakkeren.

 

Het werd een steekvlam toen de thuisploeg niet veel later een onrechtstreekse vrij trap kreeg na een terugspeelbal van De Sart. De 2-1 bleef nog net haken in het muurtje van Gent, dat geen derde waarschuwing meer nodig had.

 

Met de nodig moeite kreeg Gent weer grip op de wedstrijd. Bij het begin van het slotkwartier konden sterkhouders Hong en Kums, met een knap afstandsschot, de eersteklasser alsnog over de streep trokken.

 

Bij Patro Eisden smaakte vooral de 1-2 van Hong zuur, na handspel van Tissoudali in de voorbereiding. Coach Stijn Stijnen, die op het einde nog rood kreeg, voelde zich geflikt, maar AA Gent staat voor het 22e seizoen op een rij in de achtste finales.

Kums: "Ik denk dat we in een goede flow zitten"

 • Sven Kums (AA Gent): "Het had nog anders kunnen uitdraaien als Patro Eisden een tweede doelpunt maakt. Dan wordt het heel moeilijk en houden ze alles gesloten. Maar we hebben gewonnen, we stoten door, dat is het belangrijkste. Ik denk dat we in een goede flow zitten. Het doet deugd om ook deze competitie te openen met een overwinning."

 • Stef Peeters (Patro Eisden): "In de eerste helft hebben we er niet heel lang in geloofd, maar in de tweede helft toch tot de 70e minuut. Bij de gelijkmaker verandert het mentaal. Bij de 1-3 was het pas echt gedaan. We kunnen ons nu focussen op de competitie, we geloven erin dat we de play-offs kunnen halen."
Gerelateerd:

Fase per fase

90+3' tweede helft
90+2'

Einde

AA Gent heeft zich dan toch niet laten verrassen bij zijn eerste opdracht in de Croky Cup. Na een zorgeloze eerste helft werd het na een snelle gelijkmaker van Patro Eisden toch nog spannend. Met een onrechtstreekse vrije trap had het zelfs een uitgelezen kans op een 2-1-voorsprong, maar Gent haalde het met late goals van Hong en Kums. AA Gent staat voor het 22e seizoen op een rij in de achtste finales.

90'

extra time

Het vlammetje bij Patro Eisden is gedoofd. AA Gent moet nog 4 minuten volmaken om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Beker van België.

90'
87'

Hong ziet dat doelpuntenmaker Hadj Moussa geblesseerd op het veld zit en trapt de bal buiten. Het geeft Stijnen de kans om Bentayeb, Bammens en Bounou op het veld te gooien. Corstjens, Hadj Moussa en Pierrot mogen uitblazen op de bank.

85'

Watanabe lijkt ook deze wedstrijd nog vol te maken. De Japanner heeft nu al 22 wedstrijden van AA Gent elke seconde gespeeld. 

83'
83'
82'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
81'

Met de overwinning op zak gooit Hein Vanhaezebrouck nog wat sterkhouders tussen de lijnen. Brown, Cuypers en Samoise mogen nog wat wedstrijdritme opdoen. 

81'
wissel
Patro Eisden Maasmechelen
81'
wissel
Patro Eisden Maasmechelen
81'
wissel
Patro Eisden Maasmechelen
81'
Patro Eisden Maasmechelen
81'
Patro Eisden Maasmechelen
79'

Kums neemt alle hoop weg

AA Gent zal zich dan toch niet laten verrassen door Patro Eisden. Fofana legt de bal voor de rechter van Sven Kums, die onhoudbaar in de linkerhoek knalt. Bij 1-3 lijkt de wedstrijd nu wel gespeeld.