Spring naar de inhoud

Einde Belgisch verhaal in European Cup handbal: Visé en Bocholt uitgeschakeld in tweede ronde

za 26 oktober 2024 22:19

Zowel Wezet als Bocholt slaagden er dit weekend niet in om door te stoten naar de derde ronde van de European Cup. In Griekenland verloor Wezet met 37-30 van Diomidis Argous, terwijl Bocholt in Kosovo met 37-25 ten onder ging tegen Rahoveci.

Wezet, dat in de heenwedstrijd al met 21-26 had verloren van Diomidis Argous, begon nochtans sterk in Griekenland en nam kort de leiding.

De Grieken herpakten zich echter snel en bouwden al voor de rust een ruime voorsprong uit, met een stand van 23-15 bij het ingaan van de pauze. Ondanks enkele goede momenten in de tweede helft kon Wezet, mede door een beperkte spelerskern, de achterstand niet meer goedmaken.

De eindstand van 37-30 betekende het einde van hun Europese avontuur dit seizoen.

Achilles Bocholt had thuis nog wel met 32-29 gewonnen van Rahoveci, waardoor de Limburgers met vertrouwen aan de uitwedstrijd begonnen.

En in de eerste helft hield Bocholt nog stand en ging met een beperkte achterstand van 16-13 de rust in. Maar een doelpuntloze periode tussen de 44e en 51e minuut bleek fataal. Rahoveci profiteerde en liep onhoudbaar uit naar een 37-25 overwinning, wat voor Bocholt ook uitschakeling betekende.

Met deze nederlagen komt er een vroeg einde aan de Europese ambities van zowel Wezet als Bocholt.