Spring naar de inhoud

Skilegende Hirscher bevestigt comeback na 5,5 jaar voor Nederland nu zondag: "Met gemengde gevoelens"

Skilegende Hirscher bevestigt comeback na 5,5 jaar voor Nederland nu zondag: "Met gemengde gevoelens"
 vr 25 oktober 2024 17:34
" "
Marcel Hirscher won 8 keer de algemene wereldbeker voor Oostenrijk, een record.

Het gaat zondag dan toch gebeuren: Marcel Hirscher keert terug uit zijn skipensioen. De achtvoudige eindwinnaar van de algemene wereldbeker kondigde 5,5 geleden zijn afscheid aan als Oostenrijker, maar gaat nu opnieuw skiën met een wildcard voor Nederlander, het land van zijn moeder.

Dat Hirscher dat van plan was, is al maanden bekend, maar de afgelopen dagen en weken waren er twijfels over zijn aantreden in Sölden, traditioneel de opener van het wereldbekerseizoen.

Omdat zijn voorbereiding afgelopen zomer en de voorbije weken niet verliep zoals hij gehoopt had. Vandaar ook zijn "gemengde gevoelens" in een filmpje op Instagram vandaag van zijn skimerk.

"Er is enerzijds Marcel, de racer, die competitief wil zijn en zo snel mogelijk wil skiën. En anderzijds is er dit passioneel project: weer aan de start staan, naar beneden kijken en het ongelooflijk vinden om dat weer mee te maken", legde hij in een sappig Duits-Salzburgs accent uit.

In gespecialiseerde media klonk de voorbije weken dat hij nog te traag was. En dat Hirscher twijfelde en alleen zou terugkeren als hij er klaar voor was.

"Ik heb beslist en mezelf gezegd: "Doe het!". Terug in de sport, waar je zo van houdt." Maar dat zal dus niet zo competitief zijn als hij had gehoopt.

Met wildcard voor Nederland

Het was de Internationale Skifederatie (FIS) die Hirscher een wildcard gaf om te kunnen deelnemen aan de Wereldbeker. De 35-jarige Hirscher boekte zijn talloze successen onder de vlag van Oostenrijk.

De specialist in de slalom en reuzenslalom is met 8 eindzeges in de wereldbeker recordhouder. Op zijn indrukwekkende palmares staan daarnaast onder meer ook 67 overwinningen in wereldbekermanches, 2 olympische titels en 7 wereldtitels.

De algemene wereldbeker schiet zondag uit de startblokken met een reuzenslalom.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.