Spring naar de inhoud

VIDEO - RSCA Futsal begint met klinkende zege tegen Hit Kiev in de Champions League

VIDEO - RSCA Futsal begint met klinkende zege tegen Hit Kiev in de Champions League
 wo 23 oktober 2024 21:53
" "
Een volle Alfasun Indoor Arena in Roosdaal stuwt RSCA Futsal naar een overtuigende zege.

Gastheer RSCA Futsal is voor een volle zaal met een stevig statement begonnen aan zijn kwalificatiepoule voor de Eliteronde in de Champions League. De Oekraïense formatie Hit Kiev werd met 8-2 ingeblikt. Taian en De Matos waren allebei goed voor 3 goals.

Clubmanager Lieven Baert verwachtte een heel moeilijke openingsmatch tegen Hit Kiev, dat 7 spelers in zijn rangen telt die recentelijk nog de halve finale speelden op het WK.

Maar niets was minder waar: al na 1 minuut zette aanvoerder Grello de 1-0 op het bord. Na 7 minuten was het 3-0 met een trefzekere Cainan en Rangel. 

Die twee hadden hun vizier goed afgesteld, want samen zouden ze 6 keer scoren. De verre lob over het hele veld van Rangel was voor velen de mooiste.

Het leek nog even een match te worden, toen Hit milderde tot 3-2, maar vrijwel meteen viel de 4-2 en kon RSCA met een gerust gemoed na de rust de partij simpel uitspelen.

De spelers gaven het publiek (meer dan 1.000 toeschouwers) een staande ovatie en kregen er ook een terug.

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Missie Final Four

De sleutelmatch is zo meteen gewonnen. Morgen neemt RSCA het op tegen Bielsko-Biala uit Polen. Dat speelde woensdag 1-1 gelijk tegen het Spaanse Cartagena Costa Calida. Zaterdag sluit de Belgische kampioen de minicompetitie af tegen de Spanjaarden. De top 3 stoot door naar de Elite Round.

U kunt ook morgen en zaterdag de wedstrijden van RSCA Futsal met livestream en commentaar op onze site/app bekijken.

Het doel van RSCA Futsal is de Final Four, die in de lente van 2025 op de agenda staat. RSCA greep vorig seizoen net naast een plaats in de Final Four na een tweede stek in zijn groep in de eliteronde, waarvan alleen de groepswinnaar doorstootte.

Het seizoen voordien schopten de paars-witte futsalspelers het wel tot in de Final Four, waarin ze als vierde eindigden.

programma
Cartagena Bielsko-Biala 1-1
Hit Kiev Anderlecht 2-8
Hit Kiev Cartagena don 17 uur
Anderlecht Bielsko-Biala don 20 uur
Bielsko-Biala Hit Kiev zat 17 uur
Anderlecht Cartagena zat 20 uur
stand in groep A1
    W G V +/- ptn
1. Anderlecht 1 1 0 8/2 3
2. Cartagena (Spa) 0 1 0 1/1 1
3. Bielsko Biala (Pol) 0 0 0 1/1 1
4. Hit Kiev (Oek) 0 0 1 2/8 0

De top 3 in de poule stoot door naar de eliteronde.

Gerelateerd: