Jules Hesters na omstreden diskwalificatie op WK: "Gevoel dat ik bestolen ben, dit voelt als een afrekening"

 zo 20 oktober 2024 17:00
Jules Hesters
Jules Hesters was bijzonder aangeslagen na zijn diskwalificatie in de afvalling.

De afvalling op het WK baanwielrennen is voor Jules Hesters uitgedraaid op een enorme ontgoocheling. De Belg werd door de jury gediskwalificeerd, een omstreden beslissing waarvoor hij geen begrip kan opbrengen. "Ik vind het echt totaal onterecht", reageert een aangeslagen Hesters bij Sporza.

De diskwalificatie van Jules Hesters kon ook bij onze commentator Renaat Schotte al niet op het minste begrip rekenen. Hij noemde het een onbegrijpelijke beslissing van de jury. "De geest in het reglement is vandaag gestorven", klonk het scherp.

 

Ook Hesters zelf nam geen blad voor de mond. "Ik voel mij bestolen", zei hij onomwonden. "Ik heb zelf ook al dingen mis gedaan in de koers en dan weet ik dat ook. Maar nu heb ik echt het gevoel dat ik bestolen ben. Ik raak die renner niet eens aan. Het is onbegrijpelijk."

 

Voelt de Belg zich geviseerd? "Het is dezelfde jury die me 2 jaar geleden al eens declasseerde op het EK. Toen was dat wel terecht. Sindsdien heb ik het gevoel dat ik onterecht onder een vergrootglas lig. Vandaag snap ik het echt niet. Ik vind het echt totaal onterecht."

Ik maak zoveel opofferingen voor mijn sport en dan bepaalt er iemand anders op zo'n manier over je lot.

Jules Hesters

"Ik hoop dat de jury de beelden zelf nog eens bekijkt en beseft wat ze me aandoen. Ik train zo hard en ik maak zoveel opofferingen voor mijn sport. En dan bepaalt er iemand anders op zo'n manier over je lot. Dat doet echt pijn."

 

"Misschien hebben zij het vanuit hun standpunt anders geïnterpreteerd, maar dan kan de VAR toch nog zeggen dat het een onterechte beslissing was. Dat moet je kunnen toegeven."

 

"Nu zit mijn WK erop en ben ik benadeeld. Er zijn renners die met alles wegkomen en dan word ik eruit gehaald voor zoiets. Ik zal me er moeten overzetten, maar het voelt wel als een afrekening."

Gerelateerd: