Geen medaille voor Fabio Van den Bossche: "Wou gokken om te winnen, maar zat nooit in koers"

 vr 18 oktober 2024 20:37
Fabio Van den Bossche reed een beetje achter de feiten aan.

Fabio Van den Bossche had zijn zinnen gezet op de wereldtitel puntenkoers, maar onze landgenoot viel als 5e naast het podium. Gegokt en verloren. "Om te winnen moet je af durven te gokken, maar ik vond de juiste momenten niet."

Zowel op het WK 2022 als op het WK 2023 had Fabio Van den Bossche de bronzen medaille veroverd op de puntenkoers. Onze landgenoot kreeg vooraf dan ook de stempel van favoriet en werd vanaf de start geviseerd door de concurrentie.

 

"Ik heb nooit echt in de koers gezeten en dat vind ik wel jammer." Van den Bossche was achteraf eerlijk in zijn analyse. Hij miste enkele keren de boot bij een belangrijke ontsnapping en reed zo wat achter de feiten aan. 

 

"Het was een moeilijke puntenkoers voor mij. Ik ben gestart met het idee om te winnen en dan moet je af en toe durven te gokken. Dat heb ik ook gedaan." Maar één gok pakte helemaal verkeerd uit.

Ik heb gegokt, Larsen laten rijden en de rest keek naar mij. Daar is het een beetje fout gelopen.

Fabio Van den Bossche

"Op het moment dat de Deen Larsen zijn eerste bonusronde neemt, kon ik eigenlijk meeschuiven. Maar dan zit er meteen 6 of 7 man in je wiel. Ik heb gegokt, Larsen laten rijden en de rest keek naar mij. Daar is het een beetje fout gelopen."


"Het was een bewuste tactiek om afzijdig te blijven bij de eerste sprints en op het einde het verschil proberen te maken. Dan moest ik de koers wel hard maken. Dat heb ik ook geprobeerd, maar ik vond niet echt de juiste momenten."


"Het was even geleden dat ik op de piste had gereden en dat heb ik gevoeld na het eerste kwart van de wedstrijd. Dat heeft erin gehakt." Net voor halfweg pakte Van den Bossche met enkele kompanen een bonusronde.

In het begin had ik wat op mijn adem getrapt. Ik kwam er nog een beetje door, maar echt meedoen voor de medailles zat er niet meer in.

Fabio Van den Bossche

"In het begin had ik wat op mijn adem getrapt om iets te forceren en daar heb ik toch even van moeten herstellen. Ik kwam er nog een beetje door, maar echt meedoen voor de medailles zat er niet meer in."


In de slotfase deed hij nog een ultieme poging om een bonusronde én een medaille te veroveren, maar zijn tank liep leeg. "Ik ben op hangen en wurgen nog weggeraakt, maar veel snee zat er niet meer op."


"Het enige doel was dan nog om rond te krijgen en toen ik zag dat dat er niet meer in zat, was het kalf verdronken voor mij." Zondag krijgt de bronzen medaillewinnaar van de Olympische Spelen in Parijs een herkansing op de ploegkoers, samen met Lindsay De Vylder. "Dit was een mooie longopener voor zondag, de ambitie is een medaille."

Gerelateerd: