Evenepoel en Kopecky krijgen ook dit jaar Kristallen Fiets, Vanthourenhout is Manager van het Jaar

 di 15 oktober 2024 21:48
Beide winnaars konden dit jaar niet aanwezig zijn op de huldiging.

Net als de voorbije twee jaar zijn Remco Evenepoel en Lotte Kopecky beloond met de Kristallen Fiets. Evenepoel pakte deze zomer onder meer twee olympische titels, Kopecky volgde zichzelf op als wereldkampioene. Daar speelde ook Justine Ghekiere een grote rol in, daarvoor kreeg ze de Zweetdruppel als beste helper.

Van het ene boerenjaar naar het andere. Remco Evenepoel en Lotte Kopecky reden ook dit jaar weer een volledige prijzenkast bijeen.


In zijn Tourdebuut gooide Evenepoel hoge ogen, daarna knalde hij op de Olympische Spelen naar gouden medailles in de tijdrit én de wegrit. Een nieuwe regenboogtrui tegen de klok was de kers op de taart in alweer een bijzonder straf seizoen.


Lotte Kopecky was op haar beurt de beste in Parijs-Roubaix, kroonde zich tot dubbele Belgische kampioene, verraste vriend en vijand met een Europese tijdrittitel en bezorgde iedereen nog eens kippenvel in Zürich met een tweede opeenvolgende wereldtitel.


Het was dan ook al even duidelijk: niemand zou de Kristallen Fiets dit jaar overnemen van het extreem succesvolle duo. Voor Evenepoel is het de derde op rij, Kopecky heeft nu al 5 stuks staan.

Uitslag Kristallen Fiets (mannen)
1. Remco Evenepoel 984 punten
2. Tim Merlier 530
3. Jasper Philipsen 460
4. Wout van Aert 332
5. Thibau Nys 274
Uitslag Kristallen Fiets (vrouwen)
1. Lotte Kopecky 1.002 punten
2. Justine Ghekiere 788
3. Sanne Cant 264
4. Margot Vanpachtenbeke 208
5. Marthe Truyen 140

In alle andere categorieën kregen we wel andere winnaars. Het mooiste moment was misschien wel het afscheid van bondscoach Sven Vanthourenhout, die na 99 medailles bij de nationale ploeg uitgezwaaid werd met de titel van Manager van het Jaar.


Al was er nog een emotioneel afscheid: G-wielrenner Maxime Hordies werd in de bloemetjes gezet voor zijn indrukwekkende carrière.

 

Justine Ghekiere werd dan weer beloond voor haar berenwerk op het wereldkampioenschap. Ze reed een dijk van een wedstrijd in functie van Kopecky, het leverde haar de Zweetdruppel op.


Aan het begin van de avond werden Jarno Widar en Fleur Moors al uitgeroepen tot Beloftes van het Jaar. Widar won onder meer de Giro voor beloften.

Gerelateerd: