Valpartij met ook Lotte Kopecky als slachtoffer ontsiert sprint in Simac Ladies Tour, Wiebes pakt 3e ritzege

 za 12 oktober 2024 17:47
Lotte Kopecky bolde zichtbaar gehavend over de streep.
Lotte Kopecky bolde zichtbaar gehavend over de streep.

Lorena Wiebes heeft zaterdag de voorlaatste etappe gewonnen in de Simac Ladies Tour, de 3e ritzege al voor de Nederlandse. De massasprint in Doetinchem werd wel ontsierd door een massale valpartij, waarbij ook wereldkampioene Lotte Kopecky betrokken was.

Het peloton in de Simac Ladies Tour kreeg zaterdag een etappe van 140 kilometer voor de kiezen, met start en aankomst in Doetinchem.

 

Met het vlakke parcours stond een massasprint in de sterren geschreven en die kwam er ook nadat dappere vluchter Audrey De Keersmaeker ingerekend werd in volle finale.

 

In het gewriemel van de spurt ging een grote groep rensters tegen de grond. Daarbij onder meer ook wereldkampioene Lotte Kopecky. Onze landgenote bolde even later met een flink gehavende schouder over de streep en het is afwachten welke gevolgen dat heeft voor het WK baanwielrennen van volgende week.

 

De sprint van het uitgedunde peloton werd gewonnen door Lorena Wiebes, die zo al haar 3e etappe won in deze Simac Ladies Tour. Franziska Koch behoudt haar leiderstrui.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  rittenschema simac ladies tour
      km winnaar leider
08/10 rit 1 Gennep - Gennep (ITT) 10,1 Bäckstedt Bäckstedt
09/10 rit 2 Coevorden - Assen 154,8 Wiebes Bäckstedt
10/10 rit 3 Zeewolde - Zeewolde 148,4 Wiebes Bäckstedt
11/10 rit 4 Ede - Ede 118,2 Guarischi Koch
12/10 rit 5 Doetinchem - Doetinchem 140,0 Wiebes Koch
13/10 rit 6 Arnhem - Arnhem 148,8