UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
6
2
2
0
0
5
2
2
Frankrijk
3
2
1
1
0
3
3
3
België
3
2
1
1
0
3
3
4
Israël
0
2
0
2
0
2
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
2
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
België
0
0
0
0
0
0
0
4
Israël
0
0
0
0
0
0
0

"Het is goed afgesloten": na verrassende niet-selectie is Trossard klaar voor (nieuwe?) rol bij Rode Duivels

 di 8 oktober 2024 13:33

Alles vergeven en vergeten? Leandro Trossard tekent na een opmerkelijke niet-selectie opnieuw present bij de Rode Duivels voor de belangrijke Nations League-dubbel tegen Italië en Frankrijk. "Ik had het niet zien aankomen, maar de bondscoach had me vooraf wel gebeld", sloeg Trossard de pagina om. Wacht nu een nieuwe (leiders)rol bij de nationale ploeg?

Leandro Trossard is terug van (even) weggeweest bij de Rode Duivels.

 

Hoewel de aanvaller van Arsenal de laatste jaren zelden of nooit een selectie gemist had, riep Domenico Tedesco hem in september plots niet op voor het vorige Nations League-tweeluik.

 

"Om andere jongens meer kansen te gunnen", klonk het officieel bij de coach.

 

"Hij heeft me dezelfde uitleg gegeven als hij publiekelijk heeft gedaan: hij kende mijn kwaliteiten al en wilde daarom andere jongens aan het werk zien", keert Trossard terug op die beslissing.

Ik zag het niet aankomen, maar de coach heeft me vooraf wel gebeld om het uit te leggen.

Leandro Trossard

Toch kwam dat nieuws op dat moment als een grote verrassing bij iedereen.

 

"Of ik zelf verbaasd was? Ik heb zelf nooit gezegd dat ik er niet bij wilde zijn en ik ben hier graag, dus op voorhand denk je daar natuurlijk niet aan."

 

"Kijk, ik zag het niet aankomen, maar de coach heeft me vooraf wel gebeld om het uit te leggen. Voor mij was het dan ook afgesloten. Hij verzekerde me ook dat het niets met de toekomst te maken had, zoals vandaag gebleken is."

 

Trossard was er dus ook niet bij wanneer De Bruyne na de laatste interland ferm met zijn vuist op tafel sloeg. Al lijkt dat geen thema meer voor de aanvaller. "Het is er niet meer over gegaan hier", knikt hij.

Krijgen we Trossard op het middenveld of in de aanval te zien?

Maar nu is Trossard er dus opnieuw bij voor de Nations League-wdstrijden tegen Italië (donderdag) en Frankrijk (maandag). En meer dan ooit zal hij ook de aanval van de Belgen moeten dragen. Of zal hij de rol van De Bruyne op zich moeten nemen?

 

"Daar is nog niet over gesproken met de coach, maar dat zal vandaag of morgen wel duidelijk worden", vertelt Trossard. "Ik weet alvast nog niet op welke positie ik zal spelen, maar het is altijd leuk om op je beste plaats uitgespeeld te worden. Op het EK moest ik bijvoorbeeld vaak wisselen."

 

En ook zonder de bal moeten de Duivels, die het zonder De Bruyne en Lukaku moeten stellen, op zoek naar nieuwe leiders binnen het team - zelfs de vacature van kapitein ligt open.

 

"Daar is nog niet over gesproken, maar ik denk dat het gewoon Youri (Tielemans, red.) zal worden. Hij is hier al het langst. En ook Wout (Faes, red.) is iemand die ons op sleeptouw kan nemen."

 

"Er zal misschien ook naar mij gekeken worden, maar ik zal alvast gewoon blijven doen wat ik hier al altijd doe. Ik ben verbaal altijd wel aanwezig op het veld."

Engeland vs. België

Toen Trossard niet opgeroepen werd, knokte hij nog voor zijn plekje bij Arsenal, maar inmiddels verzekerde hij zich er van een basisplaats.

 

"Ik voel me wel lekker, ja", lacht Trossard. "Of dit mijn beste vorm ooit is? Dat durf ik niet te zeggen. Ik vind dat ik vrij constant presteer bij Arsenal."

 

En toch werd Trossard vaker dan hem lief was over het hoofd gezien bij de Rode Duivels. Vooral onder Roberto Martinez was dat het geval, maar de afgelopen maanden toch ook onder Tedesco.

 

"Of mijn prestaties niet naar waarde worden geschat? Ach, daar heeft iedereen zijn mening over", vertelt hij. "Ik ben alvast blij met hoe het in Engeland gaat. Ik zit in een goede periode en wil het nu doortrekken naar de Duivels."

Iedereen weet dat het niet goed genoeg was, daar hebben we het nu genoeg over gehad.

Leandro Trossard

Lonkt hij dan toch stiekem op revanche na het ietwat tegenvallende EK?

 

"Daar denk ik absoluut niet aan. Soms is het heel moeilijk, want als ploeg werkte het inderdaad niet echt. Dat moeten we nu gewoon vergeten en achter ons laten. Iedereen weet dat het niet goed genoeg was, daar hebben we het nu genoeg over gehad."

 

"Kijk, we hebben nu twee mooie en bepalende wedstrijden waar we ons kunnen tonen, ook zonder mannen als De Bruyne en Lukaku. We moeten ons nu daarop focussen. Ik kijk er alvast naar uit", sluit Trossard af.

Trossard floreert bij Arsenal.