Belgische wielerfederatie zoekt nu ook bondscoach "offroad", voor veldrijden én mountainbiken

 ma 7 oktober 2024 23:33
Filip Meirhaeghe
Filip Meirhaeghe was bondscoach van de mountainbikers. Die job wordt nu gecombineerd met het veldrijden.

Bij de Belgische wielerbond zijn ze op zoek naar een verse lading bondscoaches. Niet alleen voor de weg, maar ook voor het veldrijden en het mountainbiken. De bondscoach "offroad" moet de twee disciplines combineren. Voor de piste zoekt Belgian Cycling voorlopig nog geen nieuwe selectieher of -vrouw.

Met het vertrek van Kenny De Ketele (piste) en Sven Vanthourenhout (weg en veld) is er werk aan de winkel bij Belgian Cycling.

 

"Kenny heeft aangegeven dat hij wat anders wil", vertelt technisch directeur Frederik Broché. "En Kenny is Kenny: hij is zeer vastberaden als hij beslissingen neemt."

 

"Zeer jammer", gaat Broché voort, "maar we hadden een voorgevoel."

 

"Voor alle duidelijkheid: we hebben altijd goed samengewerkt", verzekert de TD van Belgian Cycling. "Het is een pure menselijke keuze."

 

Zijn Broché en zijn team op zoek naar een opvolger voor De Ketele? Of gaat de Nieuw-Zeelander Tim Carswell alleen voort als bondscoach?

 

"We gaan intern bekijken hoe we dat kunnen oplossen", antwoordt Broché. "Tim Carswell heeft alleszins verlengd."

Kenny De Ketele
Kenny De Ketele stopt als bondscoach baanwielrennen.

Angelo De Clercq maakt EK-selectie veldrijders

Een opvolger voor wegcoach Sven Vanthourenhout heeft Belgian Cycling nog niet. "Maar we zijn ermee bezig", verzekert Frederik Broché.

 

Philippe Gilbert is een van de kandidaten.

 

Naast een nieuwe bondscoach voor het wegwielrennen is Belgian Cycling ook op zoek naar een m/v/x die het veldrijden en het mountainbiken combineert als "bondscoach offroad".

 

Vanthourenhout was bondcoach veldrijden, het contract van Filip Meirhaeghe als selectieheer van het mountainbiken loopt af.

 

Voor het veldrijden begint de tijd te dringen. Volgende maand staat het Europees kampioenschap in Spanje al op het programma. Voorlopig neemt assistent-bondscoach Angelo De Clercq het stuur in handen.

Angelo De Clercq
Angelo De Clercq volgt voorlopig Sven Vanthourenhout op als bondscoach veldrijden.
Gerelateerd: