Beerschot kent straf na stopgezette derby: 10.000 euro boete en 3 uitwedstrijden zonder fans

 vr 4 oktober 2024 17:34

Het Bondsparket van de voetbalbond heeft Beerschot een extra straf opgelegd na de stopgezette derby tegen Antwerp. Beerschot moet 3 uitwedstrijden zonder fans spelen en krijgt een boete van 10.000 euro.

De derby tussen Beerschot en Antwerp heeft nog een extra staartje gekregen. Rond minuut 75 werd de wedstrijd bij een 4-0-stand voor Antwerp stopgezet omdat Beerschot-fans tot driemaal toe vuurpijlen op het veld hadden gegooid.

Van de Pro League kreeg Beerschot al een boete van 50.000 euro en nu heeft de club nog een extra straf gekregen van het Bondsparket van de voetbalbond.

Die heeft beslist dat Beerschot 3 uitwedstrijden zonder fans zal moeten spelen. Ook krijgt de club nog een boete van 10.000 euro na het wangedrag van de fans.

Vandaag mogen er wel nog Beerschot-fans aanwezig zijn in Westerlo. De straf gaat pas in nadat Beerschot voor de Disciplinaire Raad is verschenen.

Wellicht krijgt Beerschot in de nabije toekomst nog een extra rekening gepresenteerd, want het zal ook moeten opdraaien voor de schade in het Bosuilstadion.

Gerelateerd: