Helemaal terug na jaar afwezigheid door hersenschudding: Taco van der Hoorn mag juichen in Elfstedenrace

 wo 2 oktober 2024 15:31
Een deugddoende overwinning voor Van der Hoorn.

Taco van der Hoorn is helemaal terug op het hoogste niveau. De Nederlander heeft deze namiddag de Elfstedenrace (1.1) in Leeuwarden gewonnen. Ongetwijfeld een deugddoende zege, want Van der Hoorn was na een val in het voorjaar van 2023 meer dan een jaar buiten strijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de Ronde van Vlaanderen 2023 maakte Taco van der Hoorn een zware val. Hij probeerde na zo'n 100 kilometer op een verhoogd fietspad te raken, maar ging onderuit en liep een hersenschudding op.

 

Geen drama op het eerste gezicht, maar het draaide uit op een drama voor Van der Hoorn. Hij moest meer dan een jaar aan zijn comeback timmeren. Die maakte hij in augustus van dit jaar in Heusden Koers.

 

Minder dan twee maanden later heeft de Nederlander alweer zijn eerste zege beet. In zijn gekende stijl als avonturier trok hij het laken naar zich toe in de Elfstedenrace. Die was net als de Elfstedentocht uit het schaatsen 199 kilometer lang.

 

Van der Hoorn sprong weg uit een klein groepje op 4 kilometer van de streep na een waaierslag en stoomde solo door tot aan de streep. Jelte Krijnsen hield Christophe Laporte af voor plek 2, Lionel Taminiaux was de beste Belg op plek 4.

Gerelateerd: