Zwitserse autoriteiten geven eerste update over dodelijk ongeval Furrer: "Exacte tijdstip nog niet opgehelderd"

 ma 30 september 2024 23:18
Muriel Furrer overleed tijdens de wegrit bij de meisjes junioren na een val.

De Zwitserse autoriteiten hebben in een persbericht een eerste stand van zaken gedeeld over het onderzoek naar het dodelijke ongeval van Muriel Furrer. De 18-jarige rensters zou gevallen zijn "in een flauwe bocht naar links na het gehucht Schmalzgrueb". Het exacte moment van het ongeval is nog niet bekend.

"Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval loopt nog en is dus nog niet afgerond", maakt de politiezone Zürich meteen duidelijk in een persbericht.

 

Wel geven de autoriteiten updates over eerste bevindingen van het Forensisch Instituut van Zürich.

 

"Volgens de eerste bevindingen viel de bestuurder in de buurt van Küsnacht, tijdens een afdaling vanuit het gehucht Schmalzgrueb in een flauwe bocht naar links. Er zijn geen aanwijzingen voor invloed van derden."

 

"Volgens de huidige stand van het onderzoek is de val niet waargenomen. Er zijn tot nu toe geen televisiebeelden of andere opnames beschikbaar. Er zijn geen getuigen bekend."

 

Muriel Furrer viel dus - zoals eerder uitgeklaard - helemaal alleen.

Het exacte tijdstip van het ongeval is nog niet volledig opgehelderd.

Zwitserse autoriteiten

Dus blijft de vraag: hoelang lag de 18-jarige Zwitserse op de plaats van het ongeval tot de hulpdiensten arriveerden?

 

"Uit het onderzoek tot nu toe blijkt dat de gevallen atleet bewusteloos werd aangetroffen in het bos buiten de baan door een lid van het baanveiligheidsteam", blijven de autoriteiten het antwoord schuldig.

 

"De hulpdiensten, die direct ter plaatse werden geroepen, kwamen kort daarna ter plaatse en namen de eerste hulp over. Het exacte tijdstip van het ongeval is nog niet volledig opgehelderd."

 

"Verdere informatie buiten dit persbericht kan op dit moment niet worden gecommuniceerd", klinkt het als besluit.

Gerelateerd: