Wegen van ploegleider Rik Verbrugghe en Israel-Premier Tech scheiden: "Enorm genoten van mijn tijd bij het team"

 za 28 september 2024 19:06
Volgend seizoen werkt Rik Verbrugghe niet meer voor Israel-Premier Tech.

Rik Verbrugghe is niet langer ploegleider van wielerteam Israel-Premier Tech. De Belg en de ploeg gaan met onmiddellijke uitgang uit elkaar. "We willen Rik bedanken voor zijn werk in de afgelopen vier jaar en wensen hem het allerbeste in zijn toekomstige inspanningen", klinkt het bij algemeen manager Kjell Carlström. 

In 2021 maakte Verbrugghe de overstap van Bahrain-Merida naar de Israel-ploeg, die toen nog als Israel Start-Up Nation door het leven ging. Na 4 jaar komt er een einde aan die samenwerking. 

 

"Het was een genoegen om de afgelopen vier jaar deel uit te maken van IPT", reageert Verbrugghe zelf. Afgelopen voorjaar zag hij nog als ploegleider zijn renner Stephen Williams de Waalse Pijl winnen.

 

"Tussen de hoogtepunten en dieptepunten, successen en uitdagingen heb ik enorm genoten van mijn tijd bij het team. Ik zal mijn toekomstplannen binnenkort bekendmaken."

 

Verbrugghe vertrekt met onmiddellijke uitgang. Daar geeft teambaas Kjell Carlström een woordje uitleg bij. 

 

"Nu het seizoen ten einde loopt, zou Rik's rol als Sporting Manager vereisen dat hij zich richt op het komende seizoen. Met dat in gedachten is besloten om Rik met onmiddellijke ingang te laten vertrekken."

 

Wat de toekomst van de Waalse Pijl-winnaar van 2001 brengt, is nog onduidelijk. De functie van wegbondscoach, die hij tussen 2018 en 2020 bekleede, is alvast vrij. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: