Lotte Kopecky kijkt verder dan Nederlands blok en maakt zich op voor zwaar WK: "Het wordt een uitputtingsslag"

 za 28 september 2024 12:29
Lotte Kopecky stond (voorlopig) voor een laatste keer als regerend wereldkampioene de pers te woord.

Het jaar als wereldkampioene van Lotte Kopecky zit er bijna op, of komt er nog een tweede jaar bij? Als het van de Belgische zelf afhangt wel, maar dan moet ze wel voorbij een heel sterk deelnemersveld. "We mogen ons niet blind staren op Nederland. Er zijn meer namen die hier goed uit de voeten kunnen", klonk het kort voor de start. 

Zürich is vandaag het strijdtoneel voor het WK wielrennen voor de vrouwen. Daar verdedigt Lotte Kopecky haar regenboogtrui. 

 

Van zenuwen had ze voor de start weinig last. "Dat kan richting de start opbouwen. Het is niet het eerste WK dat ik rijd, dus het is ook wel iets waar je aan went."

 

Na dagen en weken van vooruitblikken worden vandaag de troeven op tafel gegooid. Kopecky zal goede kaarten nodig hebben om haar wereldtitel te verlengen. 

 

"Conditioneel moet ik het zeker aankunnen. Heel veel hangt af van de concurrentie. We mogen ons niet blind staren op Nederland, want er zijn nog meer namen die hier goed uit de voeten kunnen."

Ik zou hem niet zomaar willen afgeven.

Lotte Kopecky

De Belgische kopvrouw heeft ook iets geleerd uit de jeugdkoersen. De waardeverhoudingen op papier tellen niet meer. 

 

"Ik heb mooie koersen gezien bij de jeugd. Het wordt sowieso een uitputtingsslag. Ik zou kunnen wachten op de sprint, maar dat wil niet zeggen dat ik die sprint zou winnen."

 

Kopecky kan rekenen op een sterk team, met onder meer Justine Ghekiere en Julie Van De Velde

 

"Op de Spelen en op het WK vorig jaar waren rensters van onschatbare waarde. Ik heb er vertrouwen in dat ik 2 of 3 rensters bij me zal hebben in de finale."

 

En dan zien we Kopecky misschien nog eens 12 maanden in de regenboogtrui. "Ik zou hem niet zomaar willen afgeven"; klonk het strijdvaardig. 

 

Gerelateerd: