Delfine Persoon loopt oogblessure op, kamp stopgezet in 4e ronde zonder winnaar

 za 28 september 2024 09:15
" "
Persoon en Baumgardner botsten tegen elkaar met hun hoofden in de vierde ronde.

De langverwachte wereldtitelkamp tussen Delfine Persoon (39) en de Amerikaanse Alycia Baumgardner (30) is door de ringdokter stopgezet in de 4e ronde. Onze landgenote had bij een botsing tussen de hoofden een snee in haar rechterwenkbrauw opgelopen. De wedstrijd in Fayetteville (VS) eindigt onbeslist, Baumgardner mag haar WBC- en IBO-titel bij de superveders houden.

Delfine Persoon keek al lang uit naar de kamp die het orgelpunt moest worden van haar carrière. Ze stapte wel met een indrukwekkend verband rond haar rechterknie in de ring, wat haar mobiliteit wat leek te hinderen.

In de VS en met 3 Amerikaanse juryleden wist Persoon dat ze met een knock-out of toch een enorm overwicht moest uitpakken. Die suprematie kwam er niet.

Deels te wijten aan de snelheid en kracht van Baumgardner, die haar eerste kamp in 14 maanden bokste na een dopingbeschuldiging.

Op het eind van de eerste ronde dwong de meer explosieve Baumgardner (15-1, 7 knock-outs) met een linkse hoek Persoon (49-3, 19 knock-outs) ertoe om met beide handschoenen het canvas te raken. Hoewel de Belgische duidelijk oké was, telde de scheidsrechter toch tot 8. Het was de enige knockdown van de partij.

Persoon, bekend om haar niet aflatende vechtlust, kon scoren met lange, rechtse slagen rechtdoor in de tweede en derde ronde, maar Baumgardner hield goed stand.

Het was hard tegen onzacht. Met nog 45 seconden op de klok in de vierde ronde botsten ze stevig op elkaar met hun hoofden. Persoon schreeuwde het meteen uit en greep naar haar wenkbrauw.

De scheidsrechter legde de kamp stil en liet de wonde van Persoon onderzoeken. de ringdokter oordeelde dat die te ernstig was om nog voort te vechten. Daar was Persoon niet mee akkoord. Maar er was geen ontkomen aan: de partij eindigde op onbeslist.

(lees voort onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lang wachten niet beloond

Al 4 jaar wilde Persoon Baumgardner ontmoeten, al 2 jaar is ze de officiële uitdager.

Maar de Amerikaanse schudde altijd wel een manoeuvre uit haar mouw en bleef het voorbije jaar ook uit de ring. Ze werd van dopinggebruik beschuldigd, maar vervolgens vrijgesproken.

Maar afgelopen nacht was er geen ontkomen meer aan. In de Lux Studios in Fayetteville keken de meer explosieve Amerikaanse en de nimmer opgevende Belgische elkaar in de ogen.

Wat nu? Persoon, al meervoudig kampioene bij de lichtgewichten, wilde afscheid nemen in schoonheid met een wereldtitel bij de supeveders. In januari wordt ze immers 40. Komt er nog een rematch?

Amy Naert onderuit

Naast Persoon kwam in Fayetteville ook Amy Naert (10-2) in de ring. De 36-jarige Belgische keerde terug na een schouderblessure en nam het bij de supervlieggewichten op tegen de 37-jarige Amerikaanse Rosalinda Rodriguez. Onze landgenote verloor deze WBC-kamp op punten: 97-93, 99-91 en 93-97.

Gerelateerd: