Tim Celen kan medaillisten niet volgen en moet vrede nemen met 5e plaats in wegrit op WK G-wielrennen

vr 27 september 2024 11:58

Tim Celen heeft geen medaille kunnen pakken in de wegrit op het WK in Zürich. De Belgische G-wielrenner kon niet reageren op de versnellingen in de finale en finishte op de 5e plaats. Enkele dagen geleden pakte de 2-voudige wereldkampioen op de weg nog het zilver in de tijdrit.

Het was een eerder gesloten koers op het stadsparcours in Zürich. Celen was wel erg actief en mede dankzij hem dunde de groep uit tot 7 mannen.

In de voorlaatste ronde plaatste de Tsjech Jindrich Masin een aanval. Hij deed in z'n eentje een gooi naar de wereldtitel.

De achtervolgende groep viel elkaar in de slotronde. Celen moest een gaatje laten op een oplopende strook en kon niet terugkeren.

Op een minuut van winnaar Dennis Connors sprintte Celen naar de 5e plaats. Op de afgelopen 3 WK's finishte de Belg op het podium.