Financieel geplaagde tweedeklasser Deinze krijgt een transferverbod

 vr 27 september 2024 17:13
" "
Deinze is de nummer 3 van onze tweede klasse.

Zo vlot het sportief loopt, zo hapert het financieel bij Deinze. De nummer 3 in de Challenger Pro League heeft van de Licentiecommissie van de KBVB een tijdelijk transferverbod gekregen. Dat is geen verrassing, door achterstallige betalingen van zijn investeerder loopt de dagelijkse werking mank.

Deinze maakte de sanctie zelf bekend. "Bij de toekenning van de licentie voor het seizoen '24-'25 kreeg KMSK Deinze, net als andere clubs, enkele voorwaarden opgelegd door de Licentiecomissie."

"Tijdens de tussentijdse controle op 20 september kon de club niet alle gevraagde financiële bewijsstukken aanleveren." Daarop besloot de Licentiecommissie vandaag om de club een tijdelijk transferverbod op te leggen.

Concreet vond de Licentiecommissie geen bewijzen voor het loon van Laurent Lemoine en transfergelden voor de aankoop van Zakaria Fdaouch en Thibaut Van Acker. Al die betalingen hadden eind augustus moeten gebeurd zijn.

In het geval van Van Acker legde zijn voormalige club SK Lierse al zogenaamd derdenbeslag  op een som die Deinze nog van Zulte Waregem moet krijgen.

Ten slotte miste de club ook betalingen aan de KBVB, naast een RSZ-bijdrage en bedrijfsvoorheffing.

Tijdens de tussentijdse controle van de Licentiecommissie kon de club niet alle gevraagde financiële bewijsstukken aanleveren.

KMSK Deinze

Bijkomende sanctie is dat het maximum aantal spelers ouder dan U21 op de Squad Size List met 2 verminderd wordt. Aangezien de huidige Squad Size List (SSL) 23 spelers telt en er maximaal 25 op mogen staan, heeft deze sanctie geen directe gevolgen voor de ploeg.

De club maakt zich sterk dat het maar om een momentopname gaat. Het maakte eerder deze maand bekend dat het nog wacht op achterstallige betalingen van investeerder ACA FP uit Singapore.

"Deze tijdelijke sanctie is een te voorziene maatregel gezien de huidige financiële situatie waarin de club zich momenteel bevindt."

"Het management werkt intensief aan een oplossing en doet er alles aan om bij de volgende controle de vereiste documenten aan te leveren, zodat het transferverbod kan worden opgeheven en verdere sancties kunnen worden vermeden."