Jasper Schoofs (2e) is "trots" en onthult: "Ik reed met wiel van Evenepoel", ook Van Kerckhove (3e) "zeer tevreden"

 ma 23 september 2024 12:30
Jasper Schoofs (links) en Matisse Van Kerckhove (brons) pronkten op het podium.

Kamergenoten Jasper Schoofs en Matisse Van Kerckhove hebben zilver en brons gepakt op het WK tijdrijden bij de junioren. Daar waren de twee jonge Belgen enorm tevreden. "Toen ik over de meet kwam, was er toch een beetje teleurstelling", vertelt zilveren Schoofs wel. "Het is heel mooi om met 2 Belgen op het podium te staan", zegt bronzen Van Kerckhove. 

Het gebeurde nog nooit, 2 Belgen in de top 3 van het WK tijdrijden bij de junioren. "We liggen al de hele week samen op de kamer. Ik gunde het hem ook", deelt Jasper Schoofs. 

 

Hij was de beste van de twee met een 2e plaats. "Toen ik over de meet kwam, was ik een beetje teleurgesteld. Het was al vaak net niet dit seizoen op de kampioenschappen. Ik werd 5 keer tweede. Maar ik ben toch trots."

 

Hoe verliep de tijdrit van de 18-jarige Schoofs? 

 

"In de eerste 6 kilometer moest ik op snelheid komen. Daarna was het licht oplopend en ik dacht dat ik daar het verschil kon maken."

 

"Voor iedereen was het in de laatste 5 kilometer sterven. Ik denk dat Seixas daar iets meer kon sterven."

Ik reed met hetzelfde wiel als Evenepoel. Hij heeft het gisteren nog gebruikt.

Jasper Schoofs

Volgend seizoen rijdt Jasper Schoofs voor het opleidingsteam van Soudal-Quick Step. Maar hij kon nu al rekenen op steun van het team. 

 

"Ze helpen me met het materiaal", vertelt Schoofs. "Een paar dagen geleden kwam de mecanicien naar me toe met een sneller wiel. Remco (Evenepoel) heeft hem gisteren nog gebruikt. Ik reed met hetzelfde wiel."

 

Ook bronzen Matisse Van Kerckhove kon rekenen op topmateriaal, van toekomstig werkgever Visma-Lease a Bike. "Ik kom zeker niks tekort", lacht de 18-jarige renner.

 

"Ik ben zeer tevreden met de 3e plek. Ik wist dat ik met een goede conditie naar hier kwam. Het is een heel mooie ervaring om op het podium te staan."

 

En ook Van Kerckhove bedankt Remco Evenepoel. "Hij blijft mijn inspiratie. Ik hoop de komende jaren zo door te doen."

"Vandaag eet ik zeker een zak M&M's"

Elke renner heeft zijn guilty pleasure. Die van vicewereldkampioen Jasper Schoofs blijkt M&M's te zijn. "Ik vind het heerlijk, het is soms een beetje verslavend."

 

"Als er korting op is, koopt mijn papa er meteen veel.  Ik hoop dat ik het volgend jaar ook nog mag eten. Vandaag zal ik al zeker een hele zak eten", lacht Schoofs. 

Gerelateerd: