Fanatieke vrienden van WK-favoriet Segaert bereiken Zürich na lange fietstocht: "Er is gevloekt op Alec"

 za 21 september 2024 18:48
Een klein peloton met Segaert-supporters kwam deze middag aan in Zürich.

16 supporters en studievrienden van wielrenner Alec Segaert hebben hun eindpunt bereikt na een fietstocht van 700 kilometer. In groep fietsten ze vijf dagen naar Zürich, waar Alec Segaert morgen strijd om de wereldtitel tijdrijden bij de beloften. "Nu gaan we op het gemak eten en pintjes drinken", deelt supporter Thijs Vanneste.

De tocht van België naar Zwitserland was eentje met verschillende verhalen. Fietsen was niet voor iedereen even evident. 

 

Zo was er Anton Olieslagers, die 700 kilometer fietste met een defibrilator. "Het is een jaar geleden dat mijn hartritmestoornissen geëscaleerd zijn."

 

"Maar ik wilde er graag bij zijn. We hebben samen naar oplossingen gezocht en zo heb ik met een e-bike gereden. Het was vooral gedoe om die te kunnen opladen."   

Uiteindelijk was iedereen heel blij. Het was super goed uitgestippeld. 

Elena Debouck

Het was Alec Segaert zelf die het parcours uitstippelde. Het zorgde voor gemengde reacties. 

 

"Ik hoorde wel wat gevloek, maar het was een heel mooi parcours. Er waren wel bergen, maar daar kun je niet onderuit", vertelt Thijs Vanneste. 

 

"Dat viel wel mee", lacht collega-fietster Elena Debouck. "Uiteindelijk was iedereen heel blij. Het parcours was super goed uitgestippeld."

 

"Andere zullen wel even gevloekt hebben", grinnikt Anton, die met een e-bike reed. "De beklimmingen gaven wel prachtige uitzichten."

We gaan op het gemak eten en pintjes drinken. 

Thijs Vanneste

Nu kunnen de studievrienden beginnen aan hun hoofdtaak: supporteren voor Alec Segaert. Hij jaagt morgen op de wereldtitel tijdrijden bij de beloften. 

 

Al staat vanavond wel nog iets anders op de planning. "We gaan op het gemak eten en pintjes drinken", verklapt Thijs Vanneste. "Misschien zetten we eens een stapje in de wereld", vertelt Anton. 

 

En dan kan de vriendengroep Segaert misschien wel schreeuwen richting WK-goud.

 

"Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar wij geloven er voor de volle 200 procent in", zegt Anton Olieslagers vastbesloten. 

Gerelateerd: