Recordinternational John-John Dohmen (36) bevestigt afscheid bij Red Lions: "Extreem dankbaar"

 vr 20 september 2024 11:44

John-John Dohmen heeft vrijdag zijn afscheid bij de Red Lions aangekondigd. De 36-jarige recordinternational was erbij vanaf het begin van de gouden generatie Belgische hockeyers. De Spelen in Parijs blijken nu zijn laatste wapenfeit. "Ik heb ongelooflijke momenten beleefd."

Geheel onverwacht is het afscheid van John-John Dohmen niet. De 36-jarige recordinternational liet in aanloop naar de Olympische Spelen al doorschemeren dat hij na Parijs een punt zou zetten achter zijn carrière bij de Red Lions.

 

Vrijdag maakte hij dat afscheid nu ook officieel. De aankondiging van Dohmen komt er een week nadat ook de 34-jarige aanvoerder Félix Denayer, net als Dohmen een vijfvoudig olympiër, besliste te stoppen als international. 

 

"Ik heb ongelooflijke momenten beleefd", schrijft Dohmen. "Ik heb veel gelachen, soms gehuild. Ik ben extreem dankbaar om deel uit te hebben gemaakt van de Red Lions en de opgang naar olympisch goud te hebben meegemaakt."

 

"Het heeft me meer gegeven dan ik erin heb gestopt. Ik heb de wereld rondgereisd, de pyramides gezien, de Chinese Muur, ik heb in olympische stadions mogen lopen, sportlegendes ontmoet, een wereldrecord gebroken ..."

Bedankt aan mijn generatiegenoten die zo hebben volhard ondanks de teleurstellingen.

John-John Dohmen

"Bedankt aan iedereen voor deze buitengewone momenten. Bedankt aan mijn generatiegenoten die zo hebben volhard ondanks de teleurstellingen. Ik wens al het beste aan de toekomstige generaties die de eer hebben om het Belgische shirt te mogen dragen. Maak me trots!"


Dohmen debuteerde in 2007 als 19-jarige middenvelder bij de Red Lions. Hij was erbij op de Spelen van 2008 in Peking, waar de gouden generatie Belgische hockeyers zichzelf lanceerde.


Dohmen werd met België wereldkampioen in 2018 en olympisch kampioen in 2021 in Tokio. De recordinternational zwaait af met 481 caps en 63 doelpunten op zijn teller. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: