Geen WK voor handbiker Jonas Van de Steene

 do 19 september 2024 13:26

Handbiker Jonas Van de Steene zal zijn wereldtitel op het WK wielrennen in Zürich niet kunnen verdedigen. De 37-jarige G-wielrenner is nog herstellende van een COVID-besmetting en zijn aanrijding tijdens de paralympische spelen.

Flashback naar 4 september.

 

In de wegrit op de paralympische spelen in Parijs wordt Jonas Van de Steene, op dat moment nog volop in strijd voor een bronzen medaille, door de Zwitser Recher aangereden.

 

Onze landgenoot wordt in de dranghekken geslingerd en zijn op maat gemaakte handbike is, zoals hij het zelf zegt: "In frieten vaneen."

 

Geen tweede medaille voor de man uit Lochristi, na brons op de tijdrit, maar ook geen team relay omdat de handbike van onze landgenoot niet op tijd gerepareerd kan worden.

 

Van de Steene verlaat ontgoocheld de paralympische spelen.

Geen WK door combinatie van 2 factoren

Herkansing op het WK in Zürich voor de wereldkampioen van Glasgow 2023 denk je dan, maar ziekte gooit extra roet in het eten.

 

"Het is eigenlijk een combinatie van twee factoren", aldus Van de Steene. "Na de Spelen heb ik een COVID-besmetting opgelopen. Ik was goed ziek, had koorts en kon hierdoor niet doortrainen."

 

"Ook de spierpijn en kneuzingen als gevolg van de aanrijding in Parijs bleken hardnekkiger dan gedacht."

 

De handbike van de G-wielrenner is intussen wel opgelapt maar toch niet optimaal in orde. "Het chassis en de vork van mijn op maat gemaakte handbike hebben zware klappen gekregen. In de fabriek gaan ze nu bekijken hoe ze dat kunnen herstellen."

 

Dubbele pech dus voor de 37-jarige G-wielrenner maar hij kijkt al uit naar volgend seizoen. "Ik heb alles intussen een plaats gegeven en ik ben fier op mijn bronzen medaille in de tijdrit. Volgend seizoen gaan we er opnieuw volledig voor."