Anderlecht moet in Noorwegen een achterstand ophalen in de Champions League

 wo 18 september 2024 22:36
Anderlecht verliest op de Heizel.

De groepsfase van de Champions League is nog lang niet binnen voor de Anderlecht-vrouwen. De Belgische kampioen verloor zijn heenmatch in de laatste voorronde. Valerenga, de Noorse kampioen, won op de Heizel met 1-2.

Grijpt Anderlecht ook dit jaar naast de Champions League? Vålerenga Fotball is de tegenstander in de tweede en laatste voorronde en de Noorse kampioen was klaarwakker bij zijn visite aan het Koning Boudewijnstadion. Na een kwartier stond het al 0-2 voor de bezoekers.

 

Anderlecht maakte dankzij Vatafu na een halfuur wel de aansluitingstreffer, maar hoewel paars-wit een helft met z'n elven tegen 10 Noren mocht spelen, viel de gelijkmaker niet. Onder meer de lat versperde RSCA de weg.

 

Volgende week staat de return op het programma. De groepsfase gaat begin oktober van start. 

Niet kansloos in herkansing

De RSCA Women incasseerden hun twee doelpunten in korte tijd. Een donderslag bij heldere hemel na een evenwichtig begin?

 

"Het is een team dat uit het niets kan scoren, maar het gebeurde toch op een moment dat de wedstrijd in balans was. Dat was heel zuur, en zo'n moment haalt je dan toch even uit je spel," vertelt trainer Dennis Moerman.

 

Anderlecht maakte nog wel de aansluitingstreffer. "Dat toont de kwaliteit en mentaliteit van de speelsters, die de rug wisten te rechten. We hebben geprobeerd hen onder druk te zetten."

We blijven dus met een teleurgesteld gevoel achter, maar ook met het idee dat er nog iets mogelijk is.

Dennis Moerman

Maar verder kwam paars-wit niet, zelfs niet toen de stugge Noren met tien spelers kwamen te staan. "Laten we eerlijk zijn: in deze fase van het Europese voetbal zijn er geen kleine ploegen meer, zeker niet uit het sterke Noorwegen."

 

Volgende week volgt al de terugwedstrijd op verplaatsing. "Het zal afwachten zijn hoe zij zich zullen presenteren, maar wij weten dat we sowieso moeten scoren. Al zullen we niet zomaar alles open gooien. We hebben zowel een plan A als een plan B klaar."

 

"Zonde dat we vandaag deze kans niet hebben gepakt om met minstens gelijke kansen naar Noorwegen te vertrekken. We blijven dus met een teleurgesteld gevoel achter, maar ook met het idee dat er nog iets mogelijk is."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.