VIDEO - Carlos Sainz is te gretig, ramt Sergio Perez het decor in en verspeelt podiumplaats

 zo 15 september 2024 14:51
Het incident tussen Carlos Sainz en Sergio Perez.

De GP van Azerbeidzjan heeft een tumultueuze slotfase gekregen. Carlos Sainz snelde op enkele ronden van het einde voorbij Sergio Perez naar de 3e plaats, maar de Spanjaard wilde zowaar ook nog ploegmakker Charles Leclerc te grazen nemen. Hij verslikte zich in al zijn gulzigheid en sleurde Sergio Perez mee in zijn val. 

1. Oscar Piastri
2. Charles Leclerc
3. Sergio Perez
4. Carlos Sainz

 

In die volgorde trokken ze, op een zakdoek van elkaar, naar de laatste rondjes van een spannende GP van Bakoe. Oscar Piastri was min of meer buiten schot, Charles Leclerc was opgejaagd wild.

 

In de DRS-zone probeerde Sergio Perez de Monegask te passeren, maar hij ving bot. Meer nog, Perez werd op zijn beurt gepakt door Carlos Sainz.

 

Ferrari op 2 en 3 dus, maar in een vlaag van enthousiasme duwde Sainz onoordeelkundig door. Hij wilde ook voorbij Leclerc, maar dat was mission impossible.

 

Door die foute inschatting kwam Perez weer sterk opzetten bij Sainz, die als een kamikaze met de Mexicaan op wandel ging.

 

Het gevolg: Sainz en Perez allebei out, geen podiumplek en geen punten in het constructeurskampioenschap. Na ruim 2 jaar is Red Bull die koppositie overigens kwijt aan McLaren. 

"Ramp" voor Perez, Sainz "deed niets verkeerd"

Na de race was Perez niet te spreken over het manoeuvre van Sainz. "Dit is een ramp voor het kampioenschap. Volgens mij ging Carlos te snel achter Charles. Het was gewoon het verkeerde moment en het resulteerde in een crash."

Sainze verdedigde zichzelf. "Ik heb geen plotse beweging gemaakt. Ik begrijp nog altijd niet wat er gebeurde, we raakten elkaar en dat was het einde. Ik ben er 100% van overtuigd dat ik niets verkeerds of agressiefs deed."

De teamleider van Red Bull, Christian Horner, vindt dat Perez het niet verdiende. "Ik keek net naar de herhaling en je kan zien hoe Carlos begint te driften, dus dit is heel teleurstellend."

"Perez moest vandaag op het podium geëindigd zijn, maar het heeft zijn race verwoest. Dit levert veel schade op en ook belangrijke punten voor het constructeurskampioenschap."

George Russell was onder een virtual safety car de lachende derde en eindigde nog op het podium. WK-kemphanen Lando Norris en Max Verstappen vervolledigden de top 5.

Gerelateerd: