Kevin Borlée heeft zijn allerlaatste race gelopen: "Ik hoop dat ik jongeren heb kunnen inspireren"

 vr 13 september 2024 21:00
Borlée werd laatste in zijn laatste race.

Onder luid applaus van 40.000 fans heeft Kevin Borlée de laatste individuele race uit zijn carrière gelopen. De 36-jarige Belgian Tornado kreeg op de Memorial Van Damme een gedroomd afscheid, al had hij het na de race wel zwaar. "Het was geen gemakkelijke dag, want ik wist dat het hier zou eindigen."

Duplantis, McLaughlin-Levrone, Ingebrigtsen, Alfred ... Sterren genoeg in Brussel, maar omstreeks 19.50 uur waren alle ogen in het Koning Boudewijnstadion gericht op één man. 


Kevin Borlée (36) stond in Brussel aan de start van zijn allerlaatste individuele 400 meter. Onze landgenoot nam het op tegen een Belgisch gekleurd deelnemersveld, met ook nog landgenoten Daniel Segers, Florent Mabille en broerlief Dylan Borlée.


Onder luid applaus schoot Kevin Borlée uit de startblokken. 400 meter later liep hij als zesde en laatste over de finish, maar dat resultaat was bijzaak voor de 40.000 toeschouwers.


"Het was traag", vertelde Borlée achteraf bij Maarten Vangramberen. "Maar dat deed ik expres, om goed naar de vele fans te kunnen kijken", lachte hij.

Ik heb er in mijn carrière nooit voor teruggedeinsd een voorbeeld te zijn. En als ik jongeren heb kunnen inspireren, zoveel te beter.

Kevin Borlée

"Het was een moeilijk jaar, maar ben ik blij om hier te kunnen eindigen. Het was geen gemakkelijke dag, ik wist dat het hier zou eindigen", waarna hem een krop in de keel schoot. 


"Ik weet niet goed wat zeggen. Ik ben in mijn carrière altijd tot het uiterste gegaan. Ik heb er nooit voor teruggedeinsd om een voorbeeld te zijn. En als ik jongeren heb kunnen inspireren, zoveel te beter. Ik hoop het alvast."


En zo valt het doek over de succesrijke carrière van Kevin Borlée. Zaterdag komt hij wel nog in actie op de 4x400 meter clubcompetitie met zijn club OEH. Daar loopt Borlée aan de zijde van broer Dylan, Jonathan Sacoor en Tuur Bras.

 

Daarna wordt het Belgische atletiekicoon ook nog uitgebreid gehuldigd, samen met zijn broer Jonathan, die eerder dit jaar al zijn spikes aan de haak hing.

Gerelateerd: