Kopecky blaast ook Ruben en Ine weg: "Ze is een complete ronderenster aan het worden"

 wo 11 september 2024 16:57

Is er eigenlijk iets wat Lotte Kopecky niet kan op twee wielen? Haar nieuwe focus op het tijdrijden levert haar meteen een Europese titel op. Is dit een nieuwe stap richting eindwinst in een grote ronde? "Ze is een alleskunner."

"Als ik in rittenkoersen wil meedoen voor de knikkers, dan moet mijn tijdrit op punt staan", zei Lotte Kopecky gisteren nog. Ze noemde het nog "een beetje ontdekken", maar veel geheimen heeft de discipline tegen de klok niet meer.

 

In Hasselt kroonde ze zich meteen tot Europees kampioene. "Het was op voorhand moeilijk in te schatten", zei commentator Ruben Van Gucht.

 

"Haar vorm in de Ronde van Romandië was veelzeggend, maar je wilde het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten was."

 

"Maar Kopecky nam aan ieder tussenpunt meer en meer tijd. 3"54 aan het eerste, 15"05 aan het tweede en 43"60 aan de streep.

 

"Zo is ze toch steeds meer een alleskunner aan het worden. Nog meer dan ervoor. Vorig jaar won ze in de Simac Ladies Tour haar eerste tijdrit, nu is ze Europees kampioen."

Ze kan sprinten, bergop rijden, tijdrijden... Ze is een complete ronderenster aan het worden.

Ine Beyen

Met het oog op de grote rondes is het alvast een stevige boost voor Kopecky. Kan ze volgend jaar meedingen voor de eindzege in de Tour of de Giro?

 

"Ze reed in de Ronde van Romandië al heel sterk bergop", vult Ine Beyen aan. "Ze kan sprinten, bergop rijden, tijdrijden... Ze is een complete ronderenster aan het worden."

 

"Dat is ook de reden waarom ze zich wil blijven toeleggen op het tijdrijden. Ze weet dat het belangrijk is als ze voor een algemeen klassement wil gaan."

"Absoluut medaillekandidate op WK"

Dat zijn doelen voor volgend jaar. Met het WK heeft ze deze maand nog een belangrijke afspraak.

 

"Ze moet nu aan vormbehoud denken", zegt Ruben Van Gucht. "In Zürich is het parcours niet helemaal op haar maat, maar kan je dat nog zeggen?"

 

"Als je ziet hoe ze soms op één dag kan klimmen, dan moet je durven te zeggen: in deze goede vorm kan ze Zürich absoluut aan en is ze een medaillekandidate."

 

"Ze moet zelfs geen angst hebben voor Demi Vollering. Als je kijkt wie ze er allemaal af rijdt in die bergrit in de Ronde van Romandië ... Dat zijn echte klimsters pur sang."

Gerelateerd: