VIDEO - Dolgelukkig Japans tennisfenomeen gooit wielen van zijn rolstoel na winst in enkelspel

 za 7 september 2024 21:07
Oda geniet van zijn overwinning, zonder wielen.

Een voetballer trekt al eens zijn shirt uit bij het vieren van een goal. De Japanse rolsstoeltennisser Tokito Oda heeft daar zijn eigen variant op gevonden. Na zijn overwinning in de finale van het enkelspel gooide hij de wielen van zijn rolstoel. Amper 18 is hij en nu al paralympisch kampioen, je zou voor minder uitbundig vieren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tokito Oda is de rijzende ster in het rolstoeltennis. Vorig jaar werd hij als 17-jarige met winst op Roland Garros de jongste grandslamwinnaar ooit. Enkele maanden later triomfeerde hij ook in Wimbledon en dit jaar deed hij daar nog titels op de Australian Open én opnieuw Roland Garros bij.

Op zijn eerste Paralympische Spelen trok Oda die lijn gewoon door. In de finale tegen de Brit Alfie Hewitt kreeg hij het niet cadeau, maar in de beslissende derde set trok de Japanner wel aan het langste eind.

De ontlading bij Oda was enorm. Hij gooide zijn raket weg, maakte een pirouette en gooide één van zijn wielen weg. Languit liggend op het gravel trok hij duidelijk geëmotioneerd ook het tweede wiel los. Het opvallende moment werd afgerond met een mooie knuffel tussen beide finalisten.

 

Vrijdag stond Oda, samen met zijn landgenoot Takuya Miki, ook al tegenover Hewitt in de finale van het dubbelspel. Toen trokken Hewitt en zijn partner Gordon Reid aan het langste eind.