Anderlecht begint met klinkende zege tegen Rode Ster Belgrado aan Champions League-kwalificaties

wo 4 september 2024 20:12

Goed begonnen is half gewonnen? De RSCA Women hebben hun eerste wedstrijd van het Champions League-kwalificatietoernooi met verve gewonnen. De Belgische landskampioen versloeg Rode Ster Belgrado met 4-1 in Malta. Pittig detail: na amper 2 minuten moesten de Serviërs al met 10 voort.

Een gedroomd begin voor de RSCA Women in hun Champions League-kwalificatiecampagne, die dit jaar extra aangestipt staat bij de Brusselaars.

De Belgische landskampioen heeft zich al geplaatst voor de finale van het kwalificatietoernooi van de eerste voorronde. In de halve finale haalde paars-wit het met 4-1 van Rode Ster Belgrado, de kampioen van Servië.

Ook de wedstrijd zelf kon eigenlijk niet beter beginnen voor Anderlecht. In malta - waar deze kwalificatieronde plaatsvindt - zette het Rode Ster, dat al na twee minuten met haar tienen voort moest, nog voor de pauze op een dubbele achterstand.

Stefanie Vatafu (na amper zes minuten) en Red Flame Laura Deloose zorgden voor de doelpunten.

Paars-wit haalde zijn voet na de rust ook niet van het gaspedaal en diepte de voorsprong verder uit dankzij Amelie Delabre en Luna Vanzeir. In de toegevoegde tijd verspeelden de Brusselse vrouwen wel nog hun clean sheet, nadat Nina Matejic de eerredder tegen de touwen werkte.

In de finale van de eerste voorronde treft Anderlecht op 7 september de winnaar van het duel tussen de Montenegrijnse kampioen FK Breznica en de Maltese kampioen Birkirkara FC, die later op de avond hun wedstrijd spelen.

Als de paars-witte vrouwen ook daarin zegevieren, plaatsen ze zich voor de tweede voorronde. Pas als ook daar gewonnen wordt, mogen ze deelnemen aan de groepsfase