"Heb sterretjes gezien": Evenepoel offerde zich bewust op voor Alaphilippe "want anders word ik niet beter"

 wo 4 september 2024 16:51

Geen nieuwe ritzege voor Soudal-Quick Step in de Tour of Britain vandaag. Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe woekerden onderweg met hun krachten. Alaphilippe werd in de sprint geklopt door Stephen Williams. Evenepoel werd op 21 seconden 5e. "Er was gewoon iemand sterker vandaag", vertelde Evenepoel na afloop.

Gisteren mocht Remco Evenepoel nog vieren met de ritwinst van Paul Magnier. Vandaag was het net niet voor de Wolfpack in de Tour of Britain. Julian Alaphilippe moest in de sprint zijn meerdere erkennen in Stephen Williams.

Toch blikte Evenepoel met een tevreden gevoel terug op de rit. "Ik heb serieus afgezien vandaag. Ik heb alles gegeven voor Julian om het verschil zo groot mogelijk te maken en dat was ook de goede keuze, want hij werd tweede. Er was gewoon iemand sterker vandaag."

"Net geen 2e ritwinst met de ploeg dus, maar ik hou wel een goed gevoel over aan vandaag."

"Het plan was om op de laatste klim te gaan. Dat was een van de steilste stukken op het parcours. We wisten dat het vanaf dan kon en mocht, dus hebben we geprobeerd om ervoor te gaan. Dat was de juiste beslissing, want boven kwamen we vooraan aansluiten."

Het is goed dat ik op die manier kon koersen.

Remco Evenepoel

Evenepoel toonde meermaals dat hij wel degelijk al in orde is. Toch kunnen er nog wat procentjes bij. 

"Als ik dit niet doe en 100 keer door de muur moet gaan om terug te keren en het verschil probeer te maken, dan word ik niet beter. Ik heb dus sterretjes gezien, maar dat zal goed zijn in functie van."

"Het is goed dat ik op die manier kon koersen. Ik weet dat er nog werk is, dus het is beter zo. Uiteindelijk zat ik goed mee vooraan dus het is op zich niet slecht om niet echt in vorm te zijn."

Gisteren was het voor Magnier, vandaag voor Alaphilippe. Rijdt hij morgen dan voor eigen rekening naar ritwinst?

Gerelateerd: