Hartverwarmend moment: Braziliaan vraagt medeparalympiër plots ten huwelijk - "We hebben al zó veel overwonnen"

 za 31 augustus 2024 10:59

En of Parijs de stad van de liefde is. De Paralympische Spelen werden vrijdag gecharmeerd door een huwelijksaanzoek in het G-badminton. De Braziliaan Rogerio Junior Xavier de Oliveira haalde een briefje boven gericht aan zijn medeparalympiër: "Edwarda, wil je met mij trouwen?" Het tweede ja-woord van deze Paralympische Spelen volgde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de tweede dag van de Paralympische Spelen werd het publiek tijdens het G-badminton verrast met een bijzondere "move".

 

De Braziliaan Rogério Junior Xavier de Oliveira ging plots op één knie op het veld zitten met een bord in zijn hand waarop stond: "Edwarda, wil je met me trouwen?".

 

"Zij is de liefde van mijn leven en maakt deel uit van al mijn dromen", vertelde Xavier de Oliveira na zijn huwelijksaanzoek. "Niemand wist ervan, alleen ik. Ik wilde dit moment gebruiken om haar ten huwelijk te vragen, omdat zij een van de belangrijkste mensen is geweest die mij heeft geholpen hier vandaag te zijn."

Nu al hét beeld van de Paralympische Spelen?

Het aanzoek was gericht aan Edwarda Dias De Oliveira, een G-volleybalspeelster, eveneens uit Brazilië en momenteel actief in Parijs.

 

Zij reageerde emotioneel op het aanzoek: "Wat een ongelooflijk moment. Het was een prachtige verrassing. Ik had dit totaal niet verwacht. We hebben zoveel overwonnen om hier te komen, en vandaag kwam er weer een grote droom uit."

 

"Hij vertelde me nog: "Je moet echt komen, ik heb je energie hier nodig". We mochten vandaag eigenlijk niet naar buiten, maar hij ging met mijn coach praten en toen mocht ik toch naar zijn wedstrijd gaan."

Dit hartverwarmende moment betekende al het tweede aanzoek op deze Paralympische Spelen. Ook G-triatleet Lionel Morales Gonzalez pakte zijn momentje al. (bekijk hieronder)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: