Voormalig Engels bondscoach Sven-Goran Eriksson (76) overleden aan gevolgen van pancreaskanker

 ma 26 augustus 2024 13:43

De Britse en Zweedse voetbalwereld nemen afscheid van Sven-Goran Eriksson. De voormalige bondscoach van de Engelsen is op 76-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Britse omroep BBC meldt dat de Zweed "deze ochtend in bijzijn van zijn dichte familie is overleden".

Zijn lijst aan werkgevers is impressionant. Benfica, Roma, Fiorentina, Lazio - waar hij de treble pakte, Manchester City en Leicester City vormen maar een greep uit de clubs waar Sven-Goran Eriksson aan het roer stond.

 

De voormalige toptrainer was ook tussen 2001 en 2006 de bondscoach van de Engelse nationale ploeg. Over het Kanaal wordt het nieuws van zijn overlijden met grote droefenis bekendgemaakt.

 

Eriksson overleed deze ochtend in het bijzijn van zijn dichte kring. De 76-jarige Zweed was terminaal ziek. Alvleesklierkanker hield zijn laatste jaren in een greep.

 

Toch beleefde Eriksson eerder dit jaar nog mooie momenten. Zo ging een jongensdroom in vervulling wanneer hij tijdens een benefietmatch tussen legendes van Ajax en Liverpool de leiding mocht overnemen op Anfield.

 

Een laatste hoofdstuk van zijn rijke trainerscarrière, die nooit vergeten zal worden in de Britse en Zweedse voetbalwereld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: