ATP klassement

naampunten
1
Jannik Sinner
11180
22
Alexander Zverev
7075
3
Carlos Alcaraz
6690
42
Novak Djokovic
5560
5
Daniil Medvedev
5475
6
Andrey Rublev
4645
75
Taylor Fritz
4060
81
Hubert Hurkacz
4060
91
Casper Ruud
4010
101
Grigor Dimitrov
3965

David Goffin wil nog eens knallen op de US Open: "Heb mijn vertrouwen herwonnen op hardcourt"

 di 27 augustus 2024 07:46

David Goffin staat te popelen om op de US Open nog eens zijn allerbeste tennis van onder het stof te halen. In het voorbereidingstoernooi van Winston-Salem mepte onze landgenoot zich voor het eerst sinds april 2022 nog eens naar de beste 4 op een ATP-toernooi. En dat deed Goffin veel deugd. "Ik heb mijn vertrouwen herwonnen", klopt hij zich op de borst.

Zien we dinsdag nog eens een ouderwetse knalprestatie van David Goffin? Dan staat onze landgenoot voor zijn eerste clash op de US Open.

 

De voorbereiding verliep alvast vlekkeloos. Goffin schaarde zich zowel op het Challengertoernooi van Cary als op het ATP 250-toernooi van Winston-Salem bij de beste vier.

 

Dat leverde hem vlak voor het laatste grandslamtoernooi van het jaar niet alleen vertrouwen, maar ook weer de titel van "Belgische nummer één" op. Goffin klom naar plek 78 op de wereldranking en stootte Zizou Bergs zo weer van de troon.

 

Allemaal niets nieuws voor de 33-jarige Belg. "Mijn recente prestaties waren niet zo'n grote verrassing voor mij", gaf Goffin aan bij de Belgische tennisfederatie.

 

"Ik voelde beetje bij beetje dat mijn spelniveau verbeterde dankzij de trainingsarbeid met Yannis (zijn coach Demeroutis, red.) en het team. We begonnen opnieuw van nul."

 

"Ik was al een tijdje op weg en heb mijn vertrouwen herwonnen op het Amerikaanse hardcourt."

 

Dat klinkt alvast veelbelovend.

Het is geen eenvoudige loting, maar ik ga proberen om mijn vorm vast te houden en op mijn best te presteren.

David Goffin

Openen doet Goffin straks tegen de nummer 21 van de wereld: de Chileens-Canadese Alejandro Tabilo.

 

Geen cadeau, want Tabilo vloerde op het Masters 1.000-toernooi in Rome nog Novak Djokovic en won dit jaar al het ATP 250-toernooi van Auckland.

 

"Hij is een allrounder", toonde Goffin zich alvast voorbereid op de confrontatie. "Hij serveert heel goed en kan heel agressief zijn met zijn backhand."

 

"Het is geen eenvoudige loting, maar ik ga proberen om mijn vorm vast te houden en op mijn best te presteren. We zien dan wel of ik kan doorstoten."

 

Hoe dan ook zal Goffin deze US Open op een roze wolk beleven. Binnenkort wordt de toptennisser papa.

 

"De zwangerschap verloopt perfect", vertelde hij opgetogen. "Er zijn geen tekenen dat de baby eerder komt, dus ik kan het toernooi met een gerust hart spelen."

 

En wie weet helpt de roze wolk hem wel om nog eens een straffe stoot uit zijn mouw te schudden. Afspraak op dinsdagavond op het hardcourt in New York.

US Open
Alejandro Tabilo (22, 22)
David Goffin (64)
einde
67
set 1
79
1
set 2
6
5
set 3
7
Gerelateerd: