Bergkoningin Justine Ghekiere is terug in België: "Het moet nog altijd binnendringen"

 ma 19 augustus 2024 16:48
Justine Ghekiere.

Met ritwinst en de bergtrui in de Tour de France Femmes keerde Justine Ghekiere vandaag terug naar België. Haar fenomenale Tour lokte veel reacties uit. "Mijn gsm is ontploft, het is supermooi dat heel België het gezien heeft", vertelde Ghekiere op de luchthaven.

Het was met kleine oogjes, maar met een grote glimlach dat Justine Ghekiere op de luchthaven aankwam. "Ik heb weinig geslapen vannacht. We zijn in het hotel op de Alpe d'Huez gebleven en er was een club open. Het was een goed feestje", lachte de bergkoningingin van de Tour de France Femmes.

"Ik ben nog niet bekomen. Het moet allemaal nog binnendringen, maar ik besef wel meer en meer wat ik gedaan heb. Het is onbeschrijfelijk. Ik had echt niet durven dromen van die bergtrui tussen alle wereldtoppers aan de start."

Met de bergtrui in de Tour volgt ze Lucien Van Impe op. Ghekiere schreef dus geschiedenis en dat bleef niet onopgemerkt. "Mijn gsm is ontploft. Ik geraak niet door alle berichten. Ik probeer ze wel allemaal te beantwoorden, maar dat zal niet lukken."

"Het is wel supermooi dat heel België dat gezien heeft en trots is. Dat ze dat nog extra sturen, is wel tof. Ik won de bergtrui in de Giro, maar het verschil in aandacht met de Tour is groot."

Toekomst als klassementsrenster?

Wat brengt de toekomst voor Ghekiere? "Normaal had ik nog enkele koersen op de planning, maar ik ga nu toch even rust nemen en genieten. Daarna zal ik me focussen op de kampioenschappen in september.

Dat Ghekiere kan klimmen, toonde ze veelvuldig met een ritoverwinning en de bergtrui in zowel de Tour als de Giro. In de toekomst kan ze misschien wel een algemeen klassement proberen rijden. 

"Dat is moeilijk te zeggen", blijft Ghekiere realistisch. "Ik heb veel energie gestoken in de bergtrui en dat voelde ik wel gisteren. Het vat was af, al kwam dat misschien wel door alle emoties na mijn ritoverwinning."

"Een van mijn sterke eigenschappen is dat ik goed recupereer. Ik voel dat ik op het einde van een grote ronde frisser zit dan andere rensters. Dus dat is wel een goede kwaliteit als je voor een klassement wil gaan. Misschien kan ik daar wel eens op focussen", besloot Ghekiere.

Gerelateerd: