Justine Ghekiere hoopt op eerste klim bollentrui te verzegelen: "Ben benieuwd, want heb weinig kunnen slapen"

 zo 18 augustus 2024 13:57

Op een zucht van een stukje Belgische Tourgeschiedenis. Justine Ghekiere moet in de slotrit standhouden op de laatste drie klimmen van de Tour om ons land een eerste bollentrui te bezorgen bij de vrouwen. Dat hoopt ze te doen door alweer in de vroege vlucht te gaan. "Op de eerste klim ligt mijn finish, daarna hoop ik te genieten", deelt Ghekiere.

Gisteren overtrof ze haar stoutste verwachtingen, vandaag staat Justine Ghekiere toch niet zonder twijfels aan de start van de slotrit.

 

"Ik ben benieuwd wat vandaag zal geven", glimlacht de Belgische. "Het was enorm veel gisterenavond. Ik heb moeilijk kunnen slapen. Maar ik hoop dat de adrenaline en nog wat cafeïne mij vandaag nog zullen helpen om vol voor punten voor bergklassement te gaan."

 

Want bij haar grootste triomf uit haar leven, komt natuurlijk veel mediabelangstelling kijken.

 

"De aandacht is echt immens. Het is overweldigend. Ik probeer ervan te genieten, maar het is veel", deelt Ghekiere haar dubbel gevoel.

Ik hoop dat de strijd voor de ritzege en geel tussen Vollering en Niewiadoma gaat. Dan snoepen zij heel wat punten af van Puck Pieterse.

Justine Ghekiere

De vorige dagen was het devies steeds: meegaan in de vroege vlucht. Dat lijkt vandaag ook het plan.

 

"Voor mij is het belangrijk om vooral de eerste klim en hopelijk op de tweede klim punten te pakken. Dan zit ik safe voor de trui. Als dat lukt, leg ik daar mijn finish en ga ik erna volop genieten op Alpe d'Huez."


"We gaan er alles aan doen. Ik hoop dat de strijd voor de ritzege en geel tussen Vollering en Niewiadoma gaat. Dan snoepen zij heel wat punten af van Puck Pieterse", gaat Ghekiere voort.

 

Heeft ze nog de frisse benen om wéér een vroege aanval te plaatsen? "Ik ben toch blij dat het de laatste dag is", lacht ze. "Mentaal was het gisteren heel veel en ik weet niet hoe ik fysiek zal zijn vandaag."

 

De tijd zal snel raad brengen.

Gerelateerd: