Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Campenaerts als joker, laatste kunstje van De Gendt en Van Eetvelt voor klassement: de Vuelta-selectie van Lotto-Dstny

 ma 12 augustus 2024 15:48
Campenaerts aast opnieuw op een rit.

Na de ritwinst van Victor Campenaerts in de Tour, wil Lotto-Dstny nu ook uitpakken in de Vuelta. Met onder meer Lennert Van Eetvelt, Andreas Kron en Victor Campenaerts is er alvast weelde genoeg. Ook Thomas De Gendt wil in zijn laatste grote ronde nog eens stunten. "Ik verwacht zeker iets van hem", verklapt sportief manager Kurt Van de Wouwer.

"Een mix van etappejagers en ambities voor het algemene klassement."

 

Dat is wat Lotto - Dstny vanaf zaterdag aan de start van de Vuelta brengt. De Belgische formatie maakte vandaag zijn definitieve selectie bekend voor de laatste grote ronde van het jaar.

 

Dat Thomas De Gendt een van de 8 hoofden is, hoeft niet te verbazen. Onze landgenoot staat voor zijn allerlaatste grote ronde en heeft minutieus toegeleefd naar de Ronde van Spanje.

 

"Hij is heel ambitieus en wil zijn carrière op een mooie manier afsluiten", weet sportief manager Kurt Van de Wouwer. "Ik verwacht zeker iets van hem."

 

Wie dankzij een knappe 3e plek in de Clásica San Sebastián ook met heel wat verwachtingen zal starten in Spanje: Lennert Van Eetvelt. "Hij gaat voor een goed eindklassement en we zullen zien waar hem dat brengt", klinkt het.

 

Aan steun zal het alvast niet liggen. Jonas Gregaard, Arjen Livyns, Sylvain Moniquet en Eduardo Sepulveda moeten de youngster door de Vuelta loodsen.

 

En dan zijn er nog 2 jokers. Van Andreas Kron mag je altijd iets verwachten. "Hij is terug op niveau, zijn vorm wordt beter en beter. Vorig jaar won hij meteen een rit, dat is ook nu het doel."

 

Tourritwinnaar Victor Campenaerts neemt het laatste plekje in. "De Vuelta start met een tijdrit en die is een groot doel van Victor. Hij zal all-in gaan. Tegelijk zal hij ook belangrijk zijn voor Lennert Van Eetvelt", besluit Van de Wouwer.

Gerelateerd: