Lucas Claeyssens en Eline Verstraelen klimmen naar 17e plaats na 2e dag

 zo 4 augustus 2024 20:11
Lucas Claeyssens en Eline Verstraelen.
Lucas Claeyssens en Eline Verstraelen met hun Nacra-boot in de olympische baai van Marseille.

Lucas Claeyssens en Eline Verstraelen hebben de 2e dag in de Nacra 17-competitie afgesloten op de 17e plaats. Daarmee doen ze een plekje beter dan gisteren.

Ook vandaag stonden er 3 reeksen op het programma voor Lucas Claeyssens en Eline Verstraelen. Het duo eindigde in die reeksen respectievelijk 18e, 19e en 18e. 

Door die prestaties komen ze op de 17e plek terecht in het algemeen klassement met een totaal van 82 punten.

De Nacra 17-competitie is na vandaag halfweg. De volgende 2 dagen staan er nog 6 reeksen op het programma. Op 7 augustus wordt er voor de medailles gestreden tijdens de medaillerace, waar enkel de 10 beste duo's aan mogen meedoen.

stand Nacra 17-klasse na 6 reeksen
1. Tita/Banti (Ita) 5 ptn
2. Wilkinson/Dawson (Aus) 15
3. Majdalani/Bosco (Arg) 21
4. Kohlhoff/Stuhlemmer (Dui) 23
5. Kurtbay/Keskinen (Fin) 23
17. Claeyssens/Verstraelen 82

"Nog veel werk aan de winkel"

"De windomstandigheden waren opnieuw heel veeleisend. Het was wederom heel lastig op fysiek vlak. We begrijpen dat er momenteel nog veel werk aan de winkel is. We komen flink wat tekort aan snelheid in vergelijking met de besten. We leren bij, maar we blijven competitief. Het is jammer te eindigen in de staart van het peloton. Finaal hebben we geen spijt omdat we weten dat we alles gegeven hebben", aldus het duo.   

"Met een achterstand in gewicht en kracht in vergelijking met onze concurrenten moeten we nog werken aan veel andere elementen als strategie, fysiek, kracht, gewicht, snelheid en dergelijke. Als we machtiger waren of meer ervaring hadden, was het zeker veel eenvoudiger geweest", klonk het afsluitend.

programma Lucas Claeyssens en Eline Verstraelen (Paris 2024)
zaterdag 3 augustus Nacra 17 mixed   18e
zondag 4 augustus Nacra 17 mixed   17e
maandag 5 augustus Nacra 17 mixed   19e
dinsdag 6 augustus Nacra 17 mixed   19e
Gerelateerd: