Bondscoach Michel van den Heuvel neemt afscheid in mineur bij Red Lions: "De magie ontbrak vandaag. Het doet erg veel pijn"

 zo 4 augustus 2024 15:27
Michel van den Heuvel keert na de Spelen weer terug naar de Nederlandse club Bloemendaal.

De Red Lions verloren hun kwartfinale op de Olympische Spelen in Parijs tegen Spanje. Een onverwachte nederlaag, ook voor bondscoach Michel van den Heuvel. Hij liet eerder al weten dat hij na de Spelen stopt als bondscoach en opnieuw terugkeert naar de Nederlandse club Bloemendaal. "De wonde is te groot voor maar één vinger", zei hij teleurgesteld na de uitschakeling van de Red Lions.

De Red Lions moeten na hun uitschakeling in de kwartfinales van de Olympische Spelen in Parijs op zoek naar een nieuwe bondscoach. Huidig bondscoach Michel van den Heuvel kondigde enkele maanden geleden al aan dat hij na de Spelen afscheid zou nemen van de Lions. Na de vroege nederlaag tegen Spanje wordt dat een afscheid in mineur.

 

"Eén vinger zal niet genoeg zijn, want er zijn veel wondes", zei een teleurgestelde van den Heuvel. "We begonnen aardig, maar de wedstrijd kwam niet los en we werden angstig."

 

"Pas na de 0-1 kwam het los. Na één minuut scoorden we de gelijkmaker en daarna hebben we een paar grote kansen gehad om op voorsprong te komen. Maar er heerste een bepaalde angst om te winnen binnen de ploeg. Toch hadden we nog het vertrouwen om naar shootouts te gaan."

We hebben ons getoond in de poulefase, maar konden niet ontsnappen aan de druk op de kwartfinale.

Maar die shootouts kwamen er niet meer. Een strafcorner kon in de absolute slotseconde de Lions niet meer redden. "De magie ontbrak uiteindelijk en het geluk zat voor een keer niet aan onze kant."


"Er zijn spelers die ons al in bijzondere momenten naar het goud hebben gebracht. Dit keer lukte dat niet. Dat is enorm hard, want er zijn ook een aantal spelers die afscheid nemen."


"Ik vind dat we ons prachtig getoond hebben in de poulefase, maar het gaat uiteindelijk om de laatste drie wedstrijden. Dat is er maar één geworden en dat doet pijn."


"We zijn niet kunnen ontsnappen aan de druk die ontstaat op een kwartfinale. Respect voor de tegenstander, maar het doet erg veel pijn."


"Het doet sowieso pijn om afscheid te nemen van deze prachtige groep. Ik heb negen geweldige jaren met hen gewerkt en enorm veel successen gevierd. Dus afscheid nemen zonder prijs doet absoluut pijn."

Gerelateerd: