Parijs is paria nog niet kwijt: veelbesproken Van de Velde stoot door ondanks verlies én opvallende opslagmissers

 vr 2 augustus 2024 21:13

Parijs is zijn paria nog niet kwijt. De veelbesproken beachvolleyballer Steven van de Velde gaat samen met zijn partner Matthew Immers naar de 1/8e finales ondanks een nederlaag tegen een Noors duo. Ook nu kreeg de Nederlander veel boegeroep te verduren - en dat miste zijn effect niet.

Met een nederlaag tegen het Noorse topduo Anders Mol - Christian Sørum leek het olympische toernooi van Steven van de Velde en Matthew Immers ten einde.


Maar niks is minder waar. Na wat rekenwerk bleek dat de Nederlanders alsnog tweede eindigden in hun poule op basis van het gescoorde aantal punten.

 

Onder de Eiffeltoren zullen veel fans het niet graag gezien hebben. Door zijn verleden kreeg Van de Velde de voorbije wedstrijden veel boegeroep te verduren en dat was ook in het laatste groepsduel niet anders.


Tijdens de eerste set nam het gejouw bij elke service van de Nederlander toe. En dat bleek toch zijn effect te hebben op Van de Velde. Op setpunt serveerde hij in het net, op matchpunt buiten, wat het publiek met gejuich begroette.

Bekijk de twee opslagmissers

Gerelateerd: