De nul is weg voor Nederland: roeiers zorgen (eindelijk) voor eerste én tweede medaille in Parijs

 wo 31 juli 2024 13:51

Na vijf dagen is het dan toch eens prijs voor Nederland. Onze noorderburen hebben eindelijk hun eerste medaille op de Olympische Spelen beet. De druk werd steeds hoger en hoger, maar de mannelijke roeiers in de dubbelvier zorgden woensdagmiddag voor de definitieve bevrijding. En niet veel later was het nog eens prijs - zo staan de Nederlanders plots zelfs boven ons in de medaillespiegel.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Zet de champagne maar koud, vandaag vaart de goudvloot binnen bij Nederland.

 

Met deze titel opende de Nederlandse krant AD vanochtend zijn nieuwsbulletin. Gewaagd, het zou lang niet de eerste grote "jinx" in de Oranje sportgeschiedenis zijn.

 

Maar deze middag zal de eindredacteur daar toch een diepe zucht van opluchting geslaakt hebben. Na vier dagen droog te hebben gestaan op de Olympische Spelen pakten onze noorderburen eindelijk hun allereerste medaille.

 

Sterker nog: er vielen er meteen twee op korte tijd.

 

En daar mogen de Nederlanders hun roeiers én roeisters voor bedanken. Zowel in de dubbelvier bij de mannen als de dubbelvier bij de vrouwen werd een medaille afgedwongen.

 

Het mannelijke kwartet tekende voor goud, het vrouwelijke viertal voor zilver. Nederland springt in de medaillespiegel na deze "move" ook meteen over België, dat met Remco Evenepoel en Wout van Aert in de tijdrit respectievelijk goud en brons pakte.

 

"Oef" - weerklonk veelvuldig bij onze hyperambitieuze noorderburen.

Gerelateerd: