Williams wint de strijd om de handtekening van Carlos Sainz

 ma 29 juli 2024 16:37
Carlos Sainz  moet de stal van Ferrari verlaten.
Carlos Sainz moet de stal van Ferrari verlaten.

Carlos Sainz gaat vanaf 2025 racen voor Williams. De 29-jarige Spanjaard moest door de komst van Lewis Hamilton Ferrari verlaten. "Ik ben er zeker van dat Williams de juiste ingrediënten heeft om opnieuw geschiedenis te schrijven", is Sainz enthousiast.

Haas, Alpine, Williams, Sauber-Audi... De teams die Carlos Sainz de voorbije weken het hof maakten,waren bijna niet meer op één hand te tellen.

 

De 29-jarige Spanjaard verdedigde sinds 2021 trots de kleuren van Ferrari. Maar toen zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton voor volgende seizoen aangekondigd werd bij de Italiaanse renstal, werd Sainz het kind van de rekening.

 

Uiteindelijk had Williams de beste papieren om Sainz aan boord te halen. De Spaanse F1-rijder zette zijn krabbel onder een contract van 2 jaar met opties om te verlengen.

Het uiteindelijk doel is om Willliams weer terug te brengen waar het thuishoort: vooraan op de startgrid.

Carlos Sainz (Williams)

"Het is geen geheim dat de rijdersmarkt dit jaar om meerdere redenen uitzonderlijk complex is geweest. Daarom heeft het wat tijd gekost om mijn beslissing bekend te maken", reageert Sainz, in maart nog winnaar van de GP van Australië.

"Ik heb er het volste vertrouwen in dat Williams voor mij de juiste plek is om mijn F1-avontuur voort te zetten."

"Het uiteindelijk doel is om Willliams weer terug te brengen waar het thuishoort: vooraan op de startgrid. Ik ben ervan overtuigd dat het team de juiste ingrediënten heeft om weer geschiedenis te schrijven."

Sainz zal bij Williams aan de zijde rijden van Alex Albon. Dat betekent dat het team afscheid neemt van de Amerikaan Logan Sargeant.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.