Geëmotioneerde moeder van Evenepoel: "Zal heel blij zijn als ik hem na 5 weken nog eens in mijn armen kan nemen"

 zo 28 juli 2024 07:15
Patrick en Agna, de ouders van Remco Evenepoel.
Patrick en Agna, de ouders van Remco Evenepoel.

De ouders van Remco Evenepoel hebben al heel wat gloriemomenten van hun zoon mogen beleven. Daar is zaterdag ook nog eens een olympische titel bijgekomen. "Zoals alle ouders zijn wij heel trots op ons kind", vertelden ze zaterdagavond na de tijdrit aan Sporza.

De ouders van Remco Evenepoel waren uiteraard afgezakt naar Parijs voor de olympische tijdrit. Hoe beleefden zij de gouden race van hun zoon? "We stonden op zo'n 2 kilometer van het vertrek en de aankomst, maar we hebben de wedstrijd ook gewoon op Sporza gevolgd", vertelt vader Patrick.

 

"En deze morgen hebben we zoals elke dag nog een motiverend berichtje gestuurd", vult moeder Agna aan. "Al is het na 3 weken in de Tour wel moeilijk om nog iets te vinden om hem te motiveren."

 

"We hebben hem gestuurd dat hij het op zijn manier moest beleven, zonder stress en zonder druk. Dat hij het voor zichzelf moest doen. Maar dat weet hij als de beste. En het is hem gelukt."

 

Patrick: "We zijn zoals elke ouders heel trots op ons kind."

Ik denk dat België soms niet beseft hoeveel prachtige atleten we hebben.

Agna Van Eeckhout, moeder van Remco Evenepoel

Remco's ouders kijken ernaar uit om hun zoon weer in de armen te kunnen sluiten. "In de Tour hebben we hem ook niet opgezocht omdat covid terug was. We missen hem. Het is 5 weken geleden dat we onze zoon nog gezien hebben. Ik ga heel blij zijn als ik hem nog eens in mijn armen kan nemen", zegt zijn moeder geëmotioneerd.

 

Ze doet meteen ook een oproep aan de natie om wat positiever te zijn. "Altijd maar weer die vraagtekens. Atleten moeten de kans krijgen om te presteren zonder druk van buitenaf. Ik denk dat België soms niet beseft hoeveel prachtige atleten we hebben."

 

"We hebben nu 2 Belgen op het podium. Chapeau voor die jongens. Ik denk dat we daar als land apetrots mogen over zijn."

Gerelateerd: