Sporza Daily kreeg "kippenvel" dankzij Glen Cuyle: "Wat een moment voor het Belgische mannenturnen!"

 zo 28 juli 2024 08:52
Glen Cuyle.

Ook onze podcast Sporza Daily zit de komende weken in een olympisch jasje. Uiteraard is er na dag 1 veel aandacht voor de Belgische coup in de tijdrit, maar natuurlijk verdient ook gymnast Glen Cuyle alle lof voor zijn knalprestatie aan de ringen. 

Glen Cuyle beleefde zaterdag in Parijs de avond van zijn leven. Met een score van 14.900 punten eindigde hij 4e aan de ringen, goed voor een finaleticket volgende week zondag 4 augustus.

 

"Ongelofelijk", jubelt commentator Inge Van Meensel. "We wisten dat hij het potentieel had voor de finale, maar dat hij dit zou laten zien, dat had ik niet verwacht."

 

"Het is een ongelofelijk moment voor het Belgische mannenturnen. Ze hebben lang in de schaduw van de vrouwen gestaan, maar ze schitteren hier."

 

"Hij is een fantastische opvolger voor mijn cocommentator Dennis Goossens, zelf finalist in Rio 2016."

 

"Cuyle is een jonge kerel, pas 22 jaar. Zijn tweelingbroer Nicola heeft ook het potentieel. Het ging eigenlijk tussen hen 2 voor het derde en laatste olympische ticket."

 

"Hij ziet er bedeesd uit, maar hij maakte het helemaal waar. Kippenvel!"

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Luister naar Sporza Daily met ook nog een terugblik op de olympische tijdrit en een vooruitblik op de kwalificaties met Nina Derwael:

Gerelateerd: