VIDEO - Meesseman en Guéry zwaaien met de Belgische vlag op openingsceremonie: "Overal zag ik Belgen"

 vr 26 juli 2024 20:04

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen worden alle landen per boot voorgesteld. Emma Meesseman en Jérôme Guéry hadden de eer om met de Belgische vlag te zwaaien. Maar ook de andere Belgen zwaaiden enthousiast naar de aanwezige toeschouwers - onder wie Alexander De Croo en koningin Mathilde. Bekijk de beelden vanop de boot hieronder.

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

Beelden van onze reporter Bavo op de Belgische boot:

Video niet meer beschikbaar
Onze excuses, maar deze video is niet langer te bekijken via sporza

"We zijn regen gewend"

De kletsnatte omstandigheden verpestten de Belgische sfeer niet. Die was optimaal, zo zeggen de olympiërs zelf. 

 

De adjectieven waren ontelbaar bij tafeltennisser Martin Allegro. "Het was uniek, magnifiek en geweldig, een perfect moment. Er was een leuke connectie op de boot."

 

Vlaggendrager Jérôme Guéry had vooral oog voor de mensen langs de kant. "Overal zag ik Belgische vlaggen. De Belgen zijn er, nu moeten wij zorgen voor de medailles."

 

De regen werd vooral als iets positiefs gezien. "Het is een anekdote om later te vertellen aan mijn kinderen en kleinkinderen", klonk het bij zwemster Florine Gaspard

 

Aisling D'Hooghe, reserve bij de Red Panthers, strooide met lof voor de organisatie. "Ze hebben geprobeerd om er heel Parijs bij te betrekken. We kwamen dicht bij verschillende historische monumenten."

 

En één rode draad bij alle reacties: de Belgian Cats waren de sfeermakers. "Dat is onze identiteit", lacht kapitein en vlaggendraagster Emma Meesseman.

Gerelateerd: